• Hedzer Gelijsteen
  • Hedzer Gelijsteen
  • Hedzer Gelijsteen
  • Hedzer Gelijsteen

Gispen lanceert CIMO: een slimme, circulaire en modulaire bureaulijn

CULEMBORG Op 7 december lanceerde Gispen tijdens het event 'Expeditie Circulair' een unieke nieuwe meubellijn: CIMO. Een afkorting van circulair en modulair. Twee belangrijke kenmerken van de bureaulijn, speciaal ontworpen voor organisaties die hechten aan duurzaamheid en die bovendien continu in beweging zijn. Universiteit Utrecht plaatste de eerste order; Gispen levert honderd CIMO-werkplekken aan de universiteit.

Tijdens Expeditie Circulair in The New Farm in Den Haag presenteerde Gispen de nieuwe meubellijn CIMO aan klanten en relaties. Een bewust gekozen moment; het middagvullende programma stond geheel in het teken van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Circulaire Economie en inrichten. CIMO mocht daarbij niet ontbreken.

Maurits van Berckel, Commercieel Directeur Gispen: ,,Twee jaar lang werkte een team van specialisten aan de ontwikkeling van deze slimme, circulaire en modulaire bureaulijn. We keken er dan ook zeer naar uit om het eindresultaat op 7 december aan de buitenwereld te tonen."

Productdesigner Peter de Boer, de ontwerper van CIMO: ,,Slimme meubelconcepten zijn ontworpen voor nu én voor de toekomst. Dat geldt ook voor het frame. Aan dit universele, onderhoudsvrije frame blijf je elementen toevoegen of wijzigen wanneer je dat wilt."

CIMO is speciaal ontworpen voor organisaties die flexibiliteit wensen, ook in hun inrichting. Voor veel bedrijven is verandering de enige constante. Werknemers werken op verschillende manieren samen, bijvoorbeeld in een flexkantoor, waarin het aantal medewerkers en bezettingsgraden kunnen variëren. Een kantoor- of werkomgeving die meebeweegt is dan essentieel. Daarnaast willen steeds meer organisaties duurzaam ondernemen. En er is meer aandacht voor gezondheid en welzijn van werknemers. CIMO komt aan al deze wensen tegemoet.

EERSTE ORDER De Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is de eerste organisatie die CIMO gaat inzetten. De faculteit neemt voor een tijdelijke huisvesting van het departement Rechtsgeleerdheid honderd werkplekken af. Deze tijdelijke locatie zal ongeveer vier jaar in gebruik zijn. De faculteit weet op dit moment nog niet precies hoe de definitieve huisvesting eruit zal zien en heeft onder meer voor CIMO gekozen omdat deze bureaulijn uitermate geschikt is om in een later stadium anders toe te passen. Bijvoorbeeld in plaats van solowerkplek als duowerkplek. Daarnaast sluit het aan bij de doelstellingen op het gebied van duurzaam gebruik en flexibiliteit (delen van werkplekken) van de universiteit.

Info: www.gispen.com