• Drie generaties van de familie Okhuizen, allemaal werkzaam bij de HEMA

    De Roos van Culemborg
  • Een voorbeeld van de eenheidsprijzen

    De Roos van Culemborg

Grote HEMA-feestavond in Culemborg

CULEMBORG De HEMA van Culemborg bestaat 50 jaar. In Nederland bestaat het bedrijf (Hollandse Eenheidsprijzen MAatschappij) al veel langer. 50 jaar geleden bouwde Jan Okhuizen zijn winkel in galanterieën en bloemen aan de Oude Vismarkt om tot een heuse HEMA. Na 50 jaar is het nog steeds de grootste winkel in de binnenstad en onmisbaar voor het winkelend publiek.

Wie komt er niet? Voor een goedkoop ontbijt, de tompouce, elastiekjes, taarten, ondergoed, je kunt het zo gek niet bedenken of de HEMA heeft het. Het ziet er altijd goed uit: de winkel staat bekend om z'n design. De Roos van Culemborg leeft mee met de Culemborgse middenstand en organiseert op donderdag 3 oktober een feestelijke avond met het karakter van een revue in het theater De Fransche School voor alle supporters van de HEMA.

Met recht een bonte avond: een kort interview met de stichter waar ook zoon en kleinzoon verschijnen. Want de HEMA van Culemborg is een echt familie bedrijf. De veelbelovende jonge acteur Maurits van Brakel brengt een onderdeel van zijn HEMA-show die ook al te zien was op Oerol. De Limburgs/Culemborgse zanger Harold Konickx en Jan Jaap Sorber laten ballades horen over de HEMA. Verder het verhaal 'Het mooiste meisje van de HEMA' en gedichten o.a. van René van Loenen, plaatjes uit het verleden van Bert Blommers en gedeeltes van de musical DE HEMA op het brede doek.

Als extra attractie: voor iedereen die van 19.30-20.00 uur een consumptie koopt een gratis tompouce en een verloting met enorme prijzen.

Informatie: donderdag 3 oktober theater De Fransche School 19.30 uur: warmdraaien en gratis tompouce, 20.00 uur programma, gratis kaarten bij de HEMA en boekhandel Tomey, Markt 36.