• Ineke Geluk

Infobus Avri over 'Afval scheiden, heel gewoon' bij winkelcentra

CULEMBORG Avri en de gemeente Culemborg staan in oktober met een speciale informatiebus in de winkelcentra om inwoners te informeren over hoe zij hun afval kunnen scheiden. Vanaf 2019 moeten de inwoners van Culemborg hun restafval zelf wegbrengen naar een ondergrondse container. Als inwoners hun afval beter scheiden kan er wel de helft minder restafval overblijven, zo blijkt bij andere gemeenten die al op deze manier werken. Het doel in Rivierenland is om van 121 naar 75 kg restafval per persoon per jaar te gaan.

De informatiebus staat bij winkelcentra in Culemborg. Inwoners kunnen vragen stellen en informatie krijgen hoe zij hun afval goed kunnen scheiden. Zaterdag 6 oktober staat de bus op de Varkensmarkt, woensdag 17 oktober op winkelcentrum Chopinplein en zaterdag 20 oktober in winkelcentrum Parijsch (Koopmansgildeplein)

Inwoners die niet in de gelegenheid zijn om naar de bus te komen, vinden meer informatie over afval scheiden op de website www.afvalscheidenheelgewoon.nl.

Alleen huishoudens in het buitengebied kunnen ervoor kiezen om hun restafvalcontainer te houden. Avri blijft de gescheiden grondstoffen zoals groente- fruit- en tuinafval, plastic en drinkpakken en papier aan huis ophalen.