• neeltje van triest

Kado Tante in een groter pand

Advertorial

CULEMBORG Kado Tante was geruime tijd gevestigd aan de Varkensmarkt tegenover Deur & Design. Maar een groter pand lonkte en eigenaresse Marjo van der Waal verhuisde afgelopen week naar de andere kant van de Markt tegenover Atlas Versmarkt en naast Merkx Brillen. En dat valt werkelijk iedereen op.

Marjo is blij met haar nieuwe stek. Ze is tijdens de verhuizing ook nog Sara geworden en geniet met volle teugen van alle aanloop, felicitaties en andere prettige bijkomstigheden. Tussendoor vertelt ze over haar winkel en het ontstaan er van. En ze noemt meerdere malen haar klanten die het allemaal mogelijk maakten en waar ze nu ook de toekomst mee in gaat.Kado Tante is begonnen aan de Peperstraat in Buren. Na een tijdje vond ze een nieuw onderkomen in de 'stad' tegenover Deur & Design. Ook daar was haar winkel altijd weer een gezellig en uitnodigend punt op de Varkensmarkt. Maar alle goede dingen bestaan uit drie, dus een derde pand aankleden en inrichten was weer helemaal haar ding.

,,Hoe ik aan de naam Kado Tante kom?'' Marjo lacht en vertelt dat een goede vriendin haar bij de start van haar eerste winkel een echte 'kado tante' vond. De naam was geboren. Ze werkt nu met een aantal gezellige medewerksters en heeft een neus voor nieuwe trends en sfeerbepalende accessoires. Ook de kledinglijn is helemaal van deze tijd.Ze loopt langs de rekken en haalt hier en daar er wat tussenuit. ,,Kijk, dit is de mode voor deze winter. Rijke, soepelvallende stoffen een eenvoudig lijn, tegen het sportieve aan. Het staat goed en draagt heerlijk.'' Ze toont de Italiaanse 'travel' stof van Studio Anneloes en vertelt dat dit makkelijk te wassen is, heel snel droogt en als een t-shirt meegenomen kan worden. De stof is niet te dik, niet te dun, maar precies goed. Ook de warme vesten, elegante jurkjes, fijne truitjes en comfortabele broeken van Loom & Lace zijn veelgeprezen. Stoer, vrouwelijk én makkelijke te combineren met de in de winkel verkrijgbare sneakers.In de diverse 'kiekkastjes' in de winkel worden allerlei leuke accessoires getoond. Decoratiemateriaal, kaartjes, kaarsjes, zeepjes en ga zo maar door. Het merk Zusss heeft een prominente plek gekregen. ,,Ik zou alleen de winkel al kunnen vullen met Zusss. Het is zo'n mooi merk.'' Marjo wijst enthousiast in het rond. Basic, stoer, uniek en natuurlijk altijd een beetje eigenwijs.Tassen, kleding, kussens, opbergmanden, sjawls, houten borden, schalen, alles voor een sfeervolle en warme herfst is aanwezig. Maar ook armbanden van Pig and Hen, sieraden van Biba, lekkere luchtjes en natuurlijk kaarsen. Onder andere van Woodwick, die zijn gemaakt van sojamelk. En op de plaats van het lont zit hier een houtje dat tijdens het branden knispert als een houtvuur.Last but not least wijst Marjo op het prachtige aardewerk van Long Island living en de tassen achter de toonbank van onder andere Burkely en Legend. Kado Tante grossiert in aanbod en kwaliteit.

Kado Tante, Trends & More is te vinden op de Varkensmarkt 17 in Culemborg.