Kledinginzameling met een plan

CULEMBORG Coco Kidswear, Mode City en Wuite Vrijetijdskleding zijn een kledingactie gestart voor mensen die het zich niet kunnen veroorloven om nieuwe kleiding aan te schaffen. Deze drie winkels nemen gebruikte schone, nette , eigentijdse en hele kleding in en geven daar een waardebon voor terug. Deze kleding wordt gesorteerd en apart gehouden.

Eigenaar Bob Warrink van Mode City: ,,We willen onze maatschappelijke plicht hiermee benadrukken. Natuurlijk verkopen we graag, dat is ons vak. Maar we gunnen diegene die de eindjes aan elkaar moeten knopen ook een leuke outfit. De inname van de kleding loopt tot half april. Daarna hangen we alles uit. We nodigen op een doordeweekse avond na sluitingstijd gebruikers van de Culemborgse Voedselgroep uit en trakteren deze op een leuke avond met koffie, wat lekkers, een drankje en iets er bij. Deze mensen mogen alles aan kleding uitzoeken dat ze ze aanstaat en krijgen professioneel advies van de deelnemende winkels. We gaan stylen, want dat is ons vak. Voor ons hoort dat bij sociaal ondernemen en we vinden het nog leuk ook!''

Iedere klant kan zijn gebruikte kleding bij een van de drie winkels inleveren en ontvangt een waardebon die bij de eerste aankoop weer netjes ingeleverd kan worden. De actie loopt tot half april.