Lustrum Fair and Green Markt en Natuurwinkel Naturijn

CULEMBORG Op zaterdag 4 juni staat de Varkensmarkt, tussen 11.00 en 17.00 uur, weer in het teken van eerlijke en duurzame producten. Maria Willems, eigenaar van de jubilerende Natuurwinkel Naturijn, houdt het evenement Fair & Green Markt voor de vijfde keer. Ze wordt daarbij ondersteund door Annet en Basjan Dane, Cobie Gommers, Miranda van der Klaauw en Jesek van Sante.

Op de markt staan verschillende Culemborgse winkels, bedrijven en organisaties die allemaal eerlijke en duurzame producten aanbieden. Stadsboerderij Caetshage, de Veldkeuken, Brouwerij Vrijstad en Naturijn zelf verzorgen de food kramen. Daarnaast zijn er deelnemers zoals de Wereldwinkel, Betuwe Wereldwijd, de Stadswerkplaats en Moon City Spa.

Naast een volle Varkensmarkt met biologische en Fairtrade marktkramen is er muziek van onder ander muzikant Bartho en het coverparadijs, de groep Maggies Wedding en vrouwenkoor OtherWise. Vast onderdeel van het programma is ook de uitreiking van het groene lintje door GroenLinks Culemborg. Op een extra terras voor de winkel in de Prijssestraat houdt Maria receptie vanwege 25 jaar Naturijn.

In 1991 was duurzaamheid nog niet zo gangbaar en was het echt pionieren geblazen. Maar met veel passie voor en kennis over natuurvoeding wist Maria een behoorlijke klantenkring op te bouwen: ,,De klanten willen goede informatie en zoveel mogelijk lokale producten. Ik vind het persoonlijke contact belangrijk en laat mensen producten proeven in de winkel. En daar ga ik de komende jaren gewoon mee door."

Het programma voor 4 juni en de complete lijst met deelnemers worden later deze maand bekend gemaakt.

Voor meer informatie zie ook www.facebook.com/fairengreen en www.facebook.com/naturijn