• Kim Meurs

Lydia Mosterd Juwelier is uitnodigend en eigentijds

Advertorial

Brede zilveren ringen, gouden, gedraaide armbanden met glinsterende edelstenen en colliers van het Nederlandse sieradenmerk MelanO: bij het betreden van Lydia Mosterd Juwelier valt de rijke variatie aan eigentijdse en tijdloze sieraden meteen op. Cor en Lydia openden op vrijdag 28 oktober hun juwelierszaak aan de Binnenpoort 9.

'Nieuwe eigenaren en collecties' staat in grote, rode letters op het stoepbord, voorbij de Middeleeuwse Binnenpoort. Een nieuwe uitdaging voor het stel, na zeventien jaar in het Utrechtse Montfoort te zijn gevestigd. ,,Kijk eens hoe leuk", zegt Lydia, kijkend naar haar pols waar om ze een MelanO armband draagt. Behendig demonstreert ze hoe je de steentjes op de armband kunt verwisselen. ,,Door de talloze mogelijkheden kun je je er echt mee onderscheiden", vertelt haar echtgenoot.

Lydia's liefde voor het juweliersvak is haar met de paplepel ingegoten. Vader en moeder runden jarenlang een goedlopende juwelierszaak waar Lydia vaak te vinden was. ,,Ik ben er echt mee opgegroeid", vertelt ze glimlachend.

UNIEK HORLOGEMelanO is slechts een van de vele merken uit het aanbod van Lydia Mosterd Juwelier. Van Daniel Wellington tot aan Esprit, en van Hugo Boss tot aan TW Steel: alle toonaangevende merken zijn bij Lydia Mosterd Juwelier verkrijgbaar. ,,Bijzonder is het nieuwe concept van horlogemerk Revolo", aldus Lydia. Het concept is onlangs gelanceerd in Nederland en al verkrijgbaar bij de Culemborgse juwelier. ,,Klanten kunnen deze horloges helemaal zelf samenstellen." Van de kast tot aan de wijzerplaat, en van het uurwerk tot aan de secondewijzer. ,,We leggen het in de zaak graag uitgebreid uit en bieden ondersteuning bij het samenstellen van de horloges." Ook op het gebied van trouw- en relatieringen kun je terecht bij Lydia Mosterd Juwelier, met merken zoals Aller Spanninga en Eclat. Het liefst zetten Cor en Lydia de deur letterlijk open om iedereen uit te nodigen. ,,We willen laagdrempelig zijn. Bij ons kun je binnenlopen, een kopje koffie drinken en op je gemak rondkijken." Lydia is het gezicht van de zaak en echtgenoot Cor maakt, vermaakt, onderhoudt en repareert sieraden. ,,Zo vervang ik batterijen voor horloges ter plekke en kunnen klanten er meestal op wachten", aldus Cor die een gouden schakelarmband draagt. ,,Zelfgemaakt", vertelt hij glimlachend. Gezamenlijk bezoeken ze jaarlijks verschillende beurzen waar Lydia altijd zoekt naar sieraden die net een tikje anders zijn. ,,Ik houd bijvoorbeeld van colliers die niet standaard overal liggen."

Mooie momenten zijn er vaak voor Cor en Lydia. ,,Het is een fijn gevoel als klanten tevreden de deur uitlopen en later komen vertellen dat ze toch zo'n succes hebben gehad met het sieraad. Daar doe je het voor", aldus Lydia. Lydia Mosterd Juwelier, Binnenpoort 9, 4101 CH CulemborgVan dinsdag tot en met donderdag geopend van 09.30 tot 17.30 uur. Op vrijdag van 09.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur.www.lydiamosterdjuwelier.nl www.facebook.com/juwelierlydiamosterd