Megaorder voor Gispen in China

CULEMBORG Het Culemborgse bedrijf Gispen heeft de prestigieuze order verworven voor de inrichting van het nieuwe hoofdkantoor van Lenovo in Beijing, China.

Lenovo is de grootste computerfabrikant van China en de op één na grootste van de wereld. Op het nieuwe hoofdkantoor komen in totaal 10.000 mensen te werken. De oplevering zal in fases plaatsvinden waarbij Gispen de eerste 4000 werkplekken medio september 2015 zal opleveren.

DOORBRAAK CHINESE MARKT Gispen heeft hiermee een definitieve doorbraak op de Chinese markt gerealiseerd. De Chinese inrichtingsmarkt wordt voornamelijk gedomineerd door lokale merken en verder spelen alleen de grote, uitsluitend Noord-Amerikaanse, wereldspelers een rol van betekenis. Gispen heeft deze hegemonie nu kunnen doorbreken.

Lenovo maakt een bewuste keuze voor duurzaam ontworpen en geproduceerde producten waarmee Gispen zich direct hoog op de ranglijst plaatste.

Doorslaggevend was de flexibiliteit in het ontwerp van het meubilair. In samenwerking met Lenovo is een aantal klantspecifieke aanpassingen gedaan. Ook is een slimme bekabelingoplossing ontworpen die aansluit op de specifieke infrastructuur van het gebouw.

Gispen is nu 10 jaar actief in China met een eigen productielocatie in Shanghai en heeft zich tot enkele jaren geleden voornamelijk toegelegd op productie van kantoorinrichting voor de Europese markt. Sinds 2 jaar richt men zich ook op de lokale markt. Deze strategie begint nu zijn vruchten af te werpen, aldus Pieter Noorlander, Directeur Operations van Gispen Group en verantwoordelijk voor alle Chinese activiteiten.

OVER GISPEN Gispen staat bekend om het inrichten van ruimten. Als ontwerper, producent en leverancier creëert Gispen optimale omgevingen die een positieve invloed hebben op mensen. Gispen werkt daarbij vanuit de overtuiging dat goed ontworpen producten en slim ingerichte ruimten inspirerend en motiverend werken. De kernwaarden Duurzaam, Innovatie, Inspiratie en Design vormen daarbij al bijna 100 jaar het uitgangspunt. Een intensieve samenwerking met nationale en internationale ontwerpers, klanten, partners en leveranciers draagt in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en realisatie van innovatieve oplossingen voor werk-, leer-, zorg- en woonomgevingen waarin mensen het beste tot hun recht komen.

De Gispen Group is met een omzet van € 62 miljoen de op-één-na-grootste projectinrichter van Nederland. Gispen heeft 6 (verkoop)vestigingen in Nederland en België en productiefaciliteiten in Nederland en China.  

www.gispen.nl