• Hijnen is samen met Twan Regtien werkzaam als podotherapeut bij Gaan & Staan

    Neeltje van Triest

Mei, maand van de voet

Advertorial

CULEMBORG Ilse Hijnen is samen met Twan Regtien werkzaam als podotherapeut bij Gaan & Staan in het Gezondheidscentrum Culemborg. Daarnaast worden werkzaamheden verricht in het St. Antoniu ins Nieuwegein, Paramedisch Centrum Beusichem en Hof van Batenstein Vianen. Wereldwijd staat de maand mei te boek als de maand van de voet. En dit jaar met extra aandacht voor de reumavoet. Daar valt nog veel winst te behalen.

Ilse zit ontspannen in haar behandelkamer. Ze verhuisde bij de totstandkoming van het Culemborgs gezondheidscentrum van Achter 't Zand naar de Constantijnlaan. Hier groeit de praktijk nog verder door. Inmiddels zijn twee podotherapeuten, een podotherapeut in opleiding, twee medisch pedicures en twee assistentes werkzaam bij Gaan & Staan. Het uitgangspunt van de snelgroeiende praktijk is dan ook: ,,Wij bewandelen samen met u het doolhof naar bewegingsvrijheid. Wij kennen de weg en zullen u persoonlijk en betrokken behandelen''.

Ilse: ,,Deze maand staat de reumavoet centraal. Dagelijks krijgen 700 mensen de diagnose reuma. Zo'n 70 procent van de reumapatiënten ondervindt in het dagelijks leven hinder. Veel mensen met reuma krijgen te maken met voetproblemen. Wij hebben de kennis in huis om preventief te werk te gaan en de pijn te verminderen. Vergroeiingen, drukplekken of een verminderd gevoel, het dagelijks leven sterk beïnvloeden. Gaan & Staan is de combi van dynamische praktijken die meebewegen in de zowel eerstelijns als tweedelijns zorg. We kennen geen wachtlijst.''

Ze benadrukt dat specifiek maatwerk, klachtoplossing en preventie horen bij Gaan & Staan. Niet alleen de reguliere patiënt, maar ook sporters en kinderen maken een afspraak. Met verschillende behandelmogelijkheden zoals het aanmeten van podotherapeutische zolen, ortheses, schoencorrecties en adviezen, het doen van oefeningen, geven van preventieve adviezen en signaleren van huid en nagelaandoeningen weten de podotherapeuten letterlijk de vinger op de zere plek te leggen. Ilse: ,,Neem bijvoorbeeld eelt op je voeten. Dat wordt veroorzaakt door druk en wrijving, door een afwijkende stand of looppatroon. Pak je de oorzaak aan, dan wordt de druk en wrijving minder en zal het eelt na verwijderen door onze medisch pedicures minder snel terugkomen. In onze praktijk zien we patiënten met pijn aan voeten, enkels, knieën heup en rug. Wij luisteren, doen een gedegen voetonderzoek, eventueel aangevuld met een drukmeting, voetscan, looppatroonanalyse en schoenadvies. Alles afhankelijk van de klacht.''

Gaan & Staan kent een intensieve samenwerking met artsen, therapeuten, pedicures, orthopedisch schoenmakers, verzekeraars en leveranciers om de lijnen kort te houden voor een optimale behandeling en een vlot herstel. Wanneer de zooltherapie de klachten opheft, is het mogelijk om een op maat gemaakte slipper of sandaal te maken. Ideaal tijdens mooi weer en de komende zomerperiode.

Gaan & Staan Podotherapie, Constantijnlaan 2b, Culemborg. 0345-520267. Info@gaanenstaan.nu.