• Björn Peters verzorgt zijn eigen inkoop

    Neeltje van Triest

Miltonhouse toont trends

Advertorial

Een nieuw huis? Een nieuwe inrichting? Niet op vakantie? Of op dit moment gewoon kiezen uit de nieuwste meubelen die nu binnenkomen? Dan is een bezoek aan Miltonhouse een aanrader eersteklas. De showroom is gevuld met de meest uiteenlopende meubelen en de laatste trends. Er zijn veel voorproefjes op het nieuwe seizoen aanwezig en de komende weken staan helemaal in het teken van het uitleveren van bestelde meubels door de fabrikant.

Eigenaar Björn Peters neemt verschillende boomstamtafels zelf onder handen. Ieder krijgt een ander onderstel, ieder heeft een andere uitstraling. In de showroom zijn zo verschillende uitvoeringen te bewonderen en kan de klant zelf de sfeer van de tafel ervaren. Hij wijst op prachtige olijfgroene eetkamerstoeltjes -voor nog geen negen tientjes per stuk- die uitstekend combineren met zo'n stoere tafel. Met hun eigenwijze stiksel, industriële uitstraling en verrassend swingframe maken ze het plaatje compleet.

Een ander meubel wat op dit moment volop in de belangstelling staat is het hangend tv dressoir. Vooral de zwart metalen uitvoering met eiken front blijkt populair. Het is een modern industrieel meubel van Brooklyn met een fijne belijning en makkelijk in onderhoud. Samen met een mooie bank in de juiste maat kan de tv zo aan.

In de showroom staan verder verschillende modellen van meubelfabriek Het Anker uit Druten en meubelfabriek De Toekomst uit Beesd. De relaxfauteuils van Hukla en het Danish Design van Hjort Knudsen kennen weer een heel andere doelgroep. Bij het laatste merk zijn het niet alleen de relaxfauteuils, maar ook relaxbanken die steeds populairder worden. Het assortiment varieert van traditionele tot moderne meubelen, en alle producten kunnen in zowel stof als leer worden geleverd. De huidige eigenaar is de vierde generatie die in de meubelbranche zit. Zijn voorgangers zijn net als hij altijd innovatief met hun onderneming bezig geweest. Overgrootvader woonde in Oss, kocht meubelen boven de Lek en kwam af en toe langs Beusichem via het pontje. Soms stond hij ook op de markt. Zijn grootvader beheerde een eigen winkel en liet het marktleven geheel achter zich. Zijn vader kocht het huidige pand aan de Klassenburgerstraat in Beusichem en gebruikte dat als fabrieksshowroom. Hier waren winkeliers met hun klanten welkom om te kiezen. Vooral in de laatste decennia van de vorige eeuw was het een goed recept om mooie meubels in een brede regio te kunnen verkopen. Björn heeft op zijn beurt daar het internetwinkelen en de winkelverkoop aan toegevoegd. Björn: ,,Regelmatig komen hier klanten binnen, en niet alleen uit de directe omgeving, die al op internet hebben rondgekeken en weten wat ze willen. Juist die combinatie van winkel en site werkt uitstekend. Thuis op je gemak kiezen en meten en hier de uiteindelijke keuze nog eens goed bekijken en bestellen.''

Miltonhouse, Klassenburgerstraat 3, Beusichem. Telefoon 0345-752858 of www.miltonhouse.nl.