• AKM-REALES

Nieuw appartementencomplex

WIJK BIJ DUURSTEDE Een groot doek op de hoek van de oude sporthal kondigt de realisatie van een mooi, nieuw appartementencomplex aan. Winkelcentrum "De Horden" zal over ongeveer anderhalf jaar een hele andere aanblik hebben. Waar zich nu nog de leegstaande snackbar en sporthal, de kapper en de pizzeria bevinden, zal dan een onder fraaie architectuur gebouwd appartementencomplex zijn verrezen. En niet alleen het ontwerp is in het oog springend, maar bovendien zijn deze appartementen energie neutraal. Door een ingenieus systeem van zonnepanelen, een ventilatie lucht/water warmtepomp en up-to-date isolatie, kunnen de toekomstige bewoners hier volledig energie neutraal wonen.

Voor AKM-REALES is het project aan het Sluishoofd in Wijk bij Duurstede haar tot nu toe meest vooruitstrevende project. ,,We zijn erg trots, dat we op deze centrale plek in Wijk bij Duurstede een ontwerp als dit kunnen realiseren en het dan ook nog met 'nul op de meter' kunnen uitvoeren." aldus architect en ontwikkelaar Nico de Bruin. Al meer dan een jaar is hij in gesprek met de gemeente om het project van de grond te krijgen. Daarom is hij ook blij dat er zo veel belangstelling is voor het project. "We hebben bewust gekozen voor een grote variatie aan appartementen, zodat ook de toekomstige bewoners gevarieerd zijn. We hebben al appartementen verkocht aan jonge starters op de woningmarkt, maar ook aan senioren", geeft Nico de Bruin aan.

Dat er vraag is naar de stijlvolle en duurzame woningen is duidelijk te zien aan het aantal verkopen. Op dit moment is meer dan 70% van de appartementen verkocht en is de makelaar met nog meer nieuwe kandidaten in gesprek.

Globaal bestaat het project uit vier verschillende typen. De appartementen Sol bevinden zich aan de pleinkant van het complex en zijn allemaal verkocht. Boven de toekomstige hoofdentree worden de appartementen Aqua gerealiseerd. Dit zijn appartementen van ongeveer 90 m2 en de appartementen beschikken standaard over een inpandige parkeerplaats, een eigen berging en een luxe keuken en sanitair. De appartementen daarnaast van het type Terra zijn wat kleiner en deze appartementen zijn uitgevoerd in een twee en drie kamer versies. Afgelopen maand is de makelaar begonnen met de verkoop van de appartementen Ventum. Deze appartementen bevinden zich aan het Sluishoofd en hebben een oppervlakte van 87 en 98 m2. Ook deze appartementen beschikken over een eigen parkeerplaats, een berging en een luxe keuken en sanitair.

De balkons van alle appartementen zijn gelegen op het westen of het zuiden en in het midden van het gebouw bevindt zich op het eerste verdiepingsniveau een groene en rijk uitgevoerde gemeenschappelijke binnentuin, die exclusief toegankelijk is voor bewoners van Hortus.

De energie neutrale woningen worden voorzien van een hoogwaardig afwerkingsniveau. Zo zullen de woningen opgeleverd worden met een comfortabele eigentijdse badkamer en een moderne keuken, die van alle gemakken is voorzien (Aqua en Ventum).

De verwachting is dat de gemeente Wijk bij Duurstede de omgevingsvergunning in de week van 19 februari verstrekt, waarna vervolgens een formele zes weken ter visie legging periode ingaat en de vergunning onherroepelijk wordt. De sloop van de huidige gebouwen is vervolgens gepland in mei 2018.

Er zijn nog enkele appartementen vrij in verschillende prijsklassen. Om hier meer informatie over te krijgen kunnen geïnteresseerden zich aanmelden bij de makelaar via info@pimvanveen.nl of op 0345 -520 640. Elke dinsdagmiddag van 15:30 uur tot 17:30 uur is de makelaar aanwezig in de informatie ruimte aan het Sluishoofd 5 en hier kunt u met al uw vragen terecht. Ook kunt u er naar de maquette komen kijken om zo een goed beeld te krijgen van de ligging van de verschillende appartementen.