Nieuwe ZwangerFit Plus cursus van start

CULEMBORG Een bevalling is topsport. Fysiotherapeut Kim van der Braak start op 24 mei de vierde ZwangerFit Plus cursus.

Lekker bewegen is essentieel tijdens de zwangerschap. Het kan allerlei zwangerschapsklachten voorkomen of verminderen. ,,Tijdens de ZwangerFit Plus bij FysiovdBerge ga je veel bewegen: op matjes, met gewichtjes en op fitnessapparatuur. Daarnaast is er ook ruimschoots aandacht voor ontspanning. Je kunt al je vragen stellen en kennismaken met andere zwangere vrouwen. Wij noemen het een Plus-cursus: Je zult niet alleen veel informatie van ZwangerFit® docent en fysiotherapeut Kim van der Braak krijgen, maar ook van bekkenfysiotherapeut Inge Hemel en kinderfysiotherapeuten Mieke van Paassen en Josine Simons. Deze laatsten vertellen onder andere over voorkeurshouding bij baby's. Wij maken een verbinding met andere zorgverleners die vanuit hun vakgebied zwangerschapsgerelateerde informatie kunnen geven. Daarom noemen we het een Plus cursus", aldus Kim. ,,Zo zorgen wij er samen voor dat de zwangere de bevalling zo fit mogelijk ingaat en ook weer ook weer zo fit mogelijk uitkomt. Na de bevalling kun je gaan trainen in een MamaFit sportgroep."

De ZwangerFit Plus cursus bestaat uit negen lessen voor de bevalling, waarvan één les een speciale partnerles is. Na de bevalling wordt er nog een bijeenkomst georganiseerd waarbij de baby's ook aanwezig zullen zijn. Een ZwangerFit Plus les duurt anderhalf uur en wordt gegeven op dinsdagavond van 19.30 - 21.00 uur.

De training is gericht op conditie verbeteren, spierversterking, bekkenbodem en ademhaling en ontspanning. Je krijgt informatie over alle lichamelijke veranderingen, de fases van bevalling, de kraamperiode en er worden houding- en tiladviezen gegeven. Er is uitgebreid aandacht voor zwangerschapsgerelateerde klachten waaronder onder andere bekkenpijn. Ook komt de rol van de partner aan bod.

Het is mogelijk te starten met de ZwangerFit Plus cursus vanaf een zwangerschapsduur van 16 weken. De eerste cursusavond van deze nieuwe cursus is op 24 mei. Aanmelden kan via FysiovdBerge, Zandstraat 78, Culemborg, 0345 - 510015. Of via de website: www.fysiovdberge.nl of facebook.com/FysiovdBerge.ZwangerFit