• Neeltje van Triest

Nominatie voor Thee Zusje

Advertorial

CULEMBORG Thee Zusje, het kleine zusje van Kado Tante aan de overkant, heeft een nominatie van het Vakcentrum binnengehaald. Thee Zusje hoort tot de drie beste foodspecialiteiten winkels van Nederland. Thee Zusje opende in augustus haar deuren en eigenaren Marjo en Carlo Kooltjes hebben keihard gewerkt samen met hun team om er een succes van te maken. Tot op heden zijn ze goed op weg.

Carlo loopt in de winkel en wijst direct op de nieuwe toevoeging 'Coffee to go'. Bij een aparte balie direct naast de entree kan de snelle koffiedrinker hier desgewenst een eigen mok overhandigen om vol te laten schenken. Ook zijn er kartonnen coffeebekers met een dekseltje er op.

Carlo: ,,De nominatie vinden we heel erg bijzonder. De meeste vakwinkels die ook graag genomineerd wilden worden hadden ook kaas, noten en/of chocolade in het assortiment. Wij zijn uitsluitend gespecialiseerd in koffie en thee.''

Hij vertelt dat op 1 april live op Facebook bekend wordt gemaakt wie de eretitel ,,Nederlands Beste Foodspecialist Chocolade, Noten, Koffie/Thee'' in ontvangst kan nemen. Hier is wel een strenge en zorgvuldige selectie aan vooraf gegaan. Twee onaangekondigde mysterie-shoppers kwamen langs om zaken als deskundigheid, netheid, uitstraling en vakkennis te beoordelen. Komende weken komen twee andere vakjuryleden langs. Ook zij leggen het gehele functioneren van de finalisten onder een vergrootglas.

Voor Carlo is dat geen belemmering. ,,Wij doen gewoon ons ding. Als we worden goedgekeurd is dat leuk, als we winnen, zou dat nog leuker zijn. Maar als het niet zo is, dan is het niet zo. Ik ga gewoon door zoals we vanaf augustus al in de winkel staan. We hebben hier helemaal onze eigen stijl doorgevoerd. Behalve de vloer, die paste goed en lag er al in.''

Thee Zusje organiseert regelmatig workshops en proeverijen. De basis van het winkelaanbod bestaat uit minimaal 150 verschillende soorten thee en 24 soorten koffie. De thee is globaal onderverdeeld in verschillende smaken. Groene theesoorten, fruitthee, alles staat netjes bij elkaar. De grote blikken zijn met een magneetje voorzien van een klein blikje aan de voorzijde. De klant kan zo ruiken om een indruk van de smaak te krijgen. Ook is koffie aanwezig die in een lokale branderij uit Hedel wordt gebrand. Bij de eigen Thee zusje Koffie Blend word er een branddatum vermeld die niet langer als twee maanden oud is. De kreet verse koffie wordt hiermee voor de volle 100% recht aan gedaan.

Thee Zusje biedt koffie en thee, van simpel tot luxe. Bijvoorbeeld de officiële Matcha-thee. Deze meet zich met superfood en bevat honderd maal meer antioxidanten dan bijvoorbeeld een Goijbes. Maar ook simpele zwarte thee, kruidenthee of witte thee zijn aanwezig. De goedkoopste kost iets boven 2 euro per 75 gram, de duurste net geen 10 euro voor 50 gram. De koffie varieert van 16,50 euro tot 27 euro per kilo. Alle prijzen worden duidelijk in de sfeervolle winkel aangegeven. En voor de toerist is er thee met Betuws Fruit. Geurig en vol aroma, net als Thee Zusje.

Thee Zusje koffie & more, Zandstraat 4, Culemborg. Telefoon 0344-769000