Ondernemers avond MVO heeft succes

CULEMBORG De Culemborgse thema-avond over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), heeft nu al een mooi resultaat. Ron van Vossen, secretaris van de Kring Culemborgse Bedrijven (KCB) laat dit enthousiast aan Fairtrade-gemeente Culemborg weten. Als regiomanager van Pfeiffer Vacuum Benelux, koos hij voor fairtrade koffie en thee. Van Vossen onderzoekt hoe MVO verder ingepast kan worden in het bedrijf.

Van Vossen werd als mede organisator van de avond extra enthousiast. ,,Fairtrade is een mooie manier om MVO in je bedrijf toe te passen. In korte tijd hebben we alle koffie en thee vervangen, waarmee we ons 'Fairtrade bedrijf' mogen noemen. Uiteraard volgen nog cacao en suiker. De Fairtrade gedachte gaan we bovendien uitdragen in de nieuwsbrief die wij uitbrengen", vertelt Van Vossen. ,,Leuk om te melden is dat wij de koffie vervingen zonder het aan onze twintig medewerkers te melden. Velen gaven aan dat ze de koffie lekkerder vonden. Pas daarna vertelden wij dat de koffie vervangen was. Ook de thee is heel goed ontvangen. Je kunt dus echt spreken van een win-win situatie: we onderschrijven de gedachte van eerlijke handel en de smaak is nog lekkerder ook".

Wat Van Vossen triggerde is de volgende uitspraak: ,,Er zijn veel zaken die je voor jezelf kunt doen, zoals biologische producten kopen, echter met Fairtrade doe je ook iets voor een ander." De Stichting Fairtrade-gemeente is dan ook blij met deze ondernemer die Culemborg als fairtrade-stad versterkt. Ondernemers die zich willen informeren en vrijwilligers die zich bij de werkgroep willen aansluiten kunnen zich melden via de KCB en www.fairtradegemeenteculemborg.nl