Ondernemers dineren met maatschappelijke organisaties

CULEMBORG In Culemborg is er op 23 april een uniek evenement: Het Maatschappelijk Ondernemen Diner. Lekker eten, goed gezelschap en netwerken om elkaar verder te helpen. Voor maatschappelijke organisaties die willen deelnemen is er op 10 maart de workshop 'Goede Zaken; hoe anders denken geld oplevert'. Deelname aan de workshop is voorwaarde om mee te doen met het diner.

Tijdens het maatschappelijk diner gaan bedrijven en maatschappelijk organisaties, in gesprek over hoe zij iets voor elkaar kunnen betekenen. Het gaat niet om geld, maar om het uitwisselen van kennis, het bieden van een helpende hand of het beschikbaar stellen van materialen en faciliteiten. Tegenover de inzet van bedrijven, stellen de maatschappelijke organisaties een interessante tegenprestatie. Denk aan een teamuitje voor personeel, een sportclinic, een pakkend persbericht of een inspirerende ervaring met een bijzondere doelgroep. Zo ontstaan matches met waarde voor beide partijen.

Een bedrijf komt bijvoorbeeld een paar uur klussen op een zorgcentrum en krijgt in ruil daarvoor een lekkere lunch. Een kinderopvang of buurthuis wordt geholpen met overgebleven hobbymaterialen en ontvangt een kunstwerk. Commerciële medewerkers geven een telefoontraining aan vrijwilligers van een goed doel. Een sportvereniging krijgt advies van een marketingbureau in ruil voor gebruik van de accommodatie.

Bedrijven of organisaties die mee willen doen, kunnen voor meer informatie terecht op www.samenvoorrivierenland.nl

Het diner en de workshop worden georganiseerd door Samen voor Rivierenland ism ElkWelzijn