• Tanja Moody
  • Tanja Moody
  • Tanja Moody

Ondernemers geven mening over binnenstad

CULEMBORG Nog tot en met 30 september kunnen inwoners van Culemborg hun mening en ideeën geven over een aantrekkelijke, levendige en gezellige binnenstad. Dat gaat via een vragenlijst, die is te vinden via binnenstadvisieculemborg.wordpress.com.

Woensdag 9 september bogen de ondernemers zich over hetzelfde vraagstuk. Als locatie werd gekozen voor het opgeknapte Theater de Fransche School, die speciaal voor deze avond één dag eerder werd geopend. De inspirerende avond begon met een welkom door de secretaris van de ondernemersvereniging VOC Raijmond Rison over het concept Binnenstadvisie en het belang ervan

voor de ondernemers. Vervolgens kreeg Remco van de Kant van Messecola de gelegenheid te vertellen over de opnamen van de dramaserie Famiglia met de handreiking graag samen te willen werken met lokale ondernemers tijdens de opnamen in het voorjaar van 2016. Willemien van Willemien Eetwaar, die Culemborg gaat vertegenwoordigen in Tiel tijdens het Betuwe Business Event,

vertelde over haar onderneming. Het eerste deel van de avond werd besloten met een interessante workshop over 60' pitchen door Patrick van Gils.

Pas na de pauze werden in kleine groepjes de gesprekken over de binnenstadvisie gestart. Ongeveer 40-50 ondernemers kwamen in discussie met elkaar, vulden elkaar aan met elkaars ideeën en gaven hun wensen over een tiental stellingen, die de kern vormen van de visie. Er waren veel praktische ideeën te beluisteren die eenvoudig te realiseren zijn en volgens de deelnemers bijdragen aan een aantrekkelijke binnenstad. Alle informatie wordt gebundeld en samen met de vragenlijst aangeboden aan de gemeente.

[Meer over dit onderwerp in de Culemborgse Courantvan 16 september.