• Fysiotherapeuten Paul van Grootel en Patty Janssen geven 20 september graag uitleg over het uitgebreide aanbod van Valeo.

    Rita Boer Rookhuiszen-de Joode

Open huis Valeo Fysiotherapie

Advertorial

CULEMBORG Fysiotherapie Valeo houdt op vrijdag 20 september tussen 15.00 en 19.00 uur Open Huis. Iedereen is van harte welkom om nader kennis te maken met fysiotherapeuten Patty Janssen en Paul van Grootel en de specialismen die de praktijk te bieden heeft. Ook collega zorgverleners zijn van harte uitgenodigd want samenwerken aan de gezondheid van patiënten staat bij Fysiotherapie Valeo voorop.

SPECIALISMEN Een jaar geleden nam Patty Janssen de fysiotherapiepraktijk aan de Prins Hendrikstraat 21 in Culemborg over. Aangezien zij destijds al twee jaar in de praktijk werkzaam was ging dit vrijwel geruisloos. Omdat zij sindsdien nauw samenwerkt met Paul van Grootel, die tevens werkzaam is in zijn fysiotherapiepraktijk in multifunctioneel centrum de Pluk in Geldermalsen, geven zij graag uitleg over de diverse mogelijkheden binnen Fysiotherapie Valeo. ,,Het vak van fysiotherapeut is inmiddels zo uitgebreid dat het allang niet meer zo is dat elke fysiotherapeut elke discipline beoefent'', legt de in Culemborg geboren en getogen Patty uit. ,,Ook na je studie blijf je bijleren en specialiseren. Zelf ben ik gespecialiseerd in de Shockwave therapie, Medical taping en sportmassage. Om ook op andere terreinen expertise in huis te halen werk ik samen met Paul die al ruim 32 jaar ervaring heeft. Het is ook fijn als je onderling kan sparren.'' Paul van Grootel is Master Manueel therapeut en gespecialiseerd in Therapie KISS-en KIDD syndromen voor kinderen (nek-hoofdklachten, coördinatie-/aandachtstoornissen), Mckenzie (nek-rugklachten) en fysiotherapie en Bobath voor volwassenen (speciaal voor cliënten na een TIA, RIND, CVA, hersenletsel). Ook begeleidt hij fysiotherapeuten in opleiding.

SAMENWERKING ,,Samen hebben wij het afgelopen jaar de echografieopleiding gedaan,'' vertelt Paul. ,,Met onze mobiele echoapparatuur kunnen we pezen, spieren, slijmbeurzen en bloedvaten van slagaders en aders bekijken. Zodat je iets kunt bevestigen of uitsluiten en gericht kan behandelen of juist mensen doorsturen naar de juiste behandelaar.'' Hun ervaring is dat veel mensen met klachten komen waarvan de oorzaak lang niet altijd alleen lichamelijk is. ,,Vaak zijn mensen zich dat zelf niet bewust. Lichamelijke pijn kan chronisch worden als iemand tegelijkertijd negatieve stress ervaart door bijvoorbeeld financiële problemen. Wij proberen daar achter te komen en uit te leggen wat er aan de hand is. Het is belangrijk om heel open te zijn. Als fysiotherapeut kom je heel dicht bij de mens, juist ook omdat je hen tijdens de behandeling aanraakt, dat helpt.'' Soms is er dan ook heel andere hulp nodig. ,,Veel mensen hebben een meervoudig klachtenpatroon waar je met meerdere disciplines naar zou moeten kijken, iedereen heeft eigen kennis en kunde in huis, niemand kan alles.'' Patty en Paul willen daarvoor nog kortere lijnen met andere zorgverleners in en om Culemborg. Graag gaan zij daar op 20 september tijdens het Open Huis dan ook met hen over in gesprek.

Fysiotherapie Valeo, Prins Hendrikstraat 21, 4101 JV Culemborg. Telefoon 0345-518414. Email info@fysiovaleo.nl.

w fysiovaleo.nl