• De feestelijke opening werd verricht door Bassem Almas en wethouder Wichgers

    Facebook - M. Wichgers

Pizzeria Piramide geopend

Advertorial

CULEMBORG Afgelopen week opende restaurant pizzeria Piramide zijn deuren. Eigenaar Bassem Almas heeft de afgelopen 20 jaar zijn zaak in Beusichem gerund maar wilde graag terug naar Culemborg, waar hij ook begon. Nu is zijn grote wens uitgekomen. Zijn spiksplinternieuwe restaurant is te vinden op de Varkensmarkt 5.

Bassem Almas is superblij met zijn nieuwe pizzeria in Culemborg. Hij vertelt dat hij in 1996 in Culemborg is begonnen. Eerst als medewerker en later met een eigen pizzaria. Daarna is hij in Beusichem verder gegaan met restaurant Piramide en is daar uiteindelijk 20 jaar actief geweest. Onlangs heeft hij het plan opgepakt om terug te keren naar Culemborg en daar Pizzeria Piramide in een groter pand onder te brengen. Samen met zijn echtgenote en zonen Abodi en Omar heeft hij hard gewerkt om het huidige pand aan de Varkensmarkt helemaal naar zijn eigen zin in te richten.

DE KAART Bassem: ,,Nu de pizzeria open is, wil ik mezelf meer gaan richten op het samenstellen van de kaart. Op dit moment biedt ik alles wat in Beusichem ook op de kaart stond. Binnen een paar weken zet ik daar wat uitgebreidere Italiaanse maaltijden bij. Ons restaurant biedt 60 tot 65 plaatsen en er is voldoende ruimte voor nog meer. Ik kan hier veel grotere gezelschappen verwelkomen.''

TROTS Hij toont trots dat de bezoekers tijdens het koken, grillen, bakken en braden mee kunnen kijken naar de verrichtingen van de kok. De keuken is ook veel groter en biedt meer mogelijkheden dan voorheen.

Bassem: ,,In principe mogen we vroeg in de ochtend al open gaan. Ik speel dan ook met de gedachte om een gezond ontbijt te gaan serveren. Natuurlijk een beetje Italiaans, maar wel met een croissantje, kopje koffie en een lekker glaasje jus de orange. Mogelijk is daar behoefte aan. We hebben nu de ruimte om dat te onderzoeken.''

Op dit moment worden net als in Beusichem voor het merendeel pizza's besteld. Sommige Culemborgers noemen het de lekkerste pizza's van de stad, omdat de bodem -zoals het hoort- heel erg dun is. De 'gewone' pizza Margeritha is vanaf 6 euro verkrijgbaar, maar er is ook een kleinere variant 'bambino' voor 4 euro. Daarnaast is het aanbod groot. Pizza's met kaas, met groenten, met vlees of vis.

KAPSALON Maar ook de gegrilde kipfilet, de schotels kebab en gehakt en de twee soorten shoarmavlees zijn gewild. De jeugd wordt het meest blij van een dönerkapsalon, shoarmakapsalon of kipkapsalon. Bassem: ,,De familieschotels heb ik zelf bedacht en zijn erg populair. De mensen krijgen daarvoor bijna een kilo vlees, frites, salade, pitah broodjes en veel saus. Het is heel veel en niet duur. Ook hier in Culemborg beginnen ze deze te ontdekken.''

Het openen van het nieuwe restaurant Piramide heeft Bassem en zijn familie heel veel inspiratie gegeven om de klant te blijven verrassen.

a[Restaurant Piramide, Varkensmarkt 5, Culemborg. Telefoon 0345-525952 of www.piramideculemborg.nl.