Plus Giel Smits bij "Beste 50 supermarkten van Nederland"

CULEMBORG Het is Plus Giel Smits weer gelukt door te dringen in de halve finale van de verkiezing "Supermarkt van het jaar 2017-2018". Na afgelopen voorjaar te zijn verkozen tot de op-één-na beste Plus supermarkt van Nederland, is dit de volgende uitdaging.

Elke 2 jaar wordt landelijk de verkiezing "Supermarkt van het jaar" georganiseerd. Tot een aantal jaren terug kon elke supermarkt zich hier voor aanmelden. Dit is sinds 2015 niet mee het geval. Sinds die tijd vindt er een voorselectie plaats door de hoofdkantoren van de diverse formules in Nederland. Elke formule schrijft zijn beste winkels in voor deze prestigieuze prijs. Meedoen is dus al een eer en een selectie om trots op te zijn. Van de 4300 supermarkten in Nederland zijn er 117 geselecteerd voor de verkiezing.

De supermarkten zijn bezocht door diverse vakjury's op verschillende momenten. Er wordt gelet op hygiëne, klantvriendelijkheid, beschikbaarheid producten, kwaliteit versafdelingen, afhandeling bij de kassa creativiteit etc etc. Ook heeft er een consumentenonderzoek plaatsgevonden.

De 50 overgebleven supermarkten in de halve finale, worden nu opnieuw bezocht door een 3 tal vakjury's en een 2 tal mysterie shoppers. In week 50 wordt bekend gemaakt welke 10 supermarkten met elkaar de finale aangaan.

Bij Plus Giel Smits zijn ze apetrots op het behalen van de halve finale en vieren dat graag met de klant. Komend weekend gaan ze dat samen doen met hun lokale leverancier Landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt. Bij besteding van 25,- euro ontvangt men een voucher voor een bezoek aan hun pannenkoekenhuis "De Stapelbakker" en men krijgt daarmee de 2e pannenkoek gratis.