Plus Giel Smits bij schoonste 10 supermarkten van Nederland

CULEMBORG Plus Giel Smits mag zich 2 jaar lang vereerd voelen om bij de schoonste tien supermarkten van Nederland te behoren. Dit op een totaal van ongeveer 5000 supermarkten die Nederland rijk is. Naast een schone winkel en afdelingen werden ook de niet-commerciële ruimtes, als kantine, toiletten, kantoren en workshopruimte geroemd.

In de overall ranking heeft Plus Giel Smits net naast de finaleplaatsen gegrepen. Op alle fronten was men ruimschoots finalewaardig aldus de juryleden. Echter de bloemenafdeling bood onvoldoende assortiment om tot de echte top-3 van supermarkt Nederland te behoren. Voor Giel Smits en zijn medewerkers geen reden tot teleurstelling. ,,Als je volledige supermarkt bij de beste van Nederland behoort en alleen dat kleine onderdeel niet, kunnen we trots zijn op wat we te bieden hebben. Het bloemenaanbod is namelijk ruimschoots aanwezig in ons winkelcentrum bij Bouquetterie Delano, en bieden wij ons beperkte assortiment bloem als service aan."

Als sponsor van de Supermarkt van het Jaar-verkiezing, introduceert Stichting Nederland Schoon dit jaar een extra prijs: die voor de Schoonste Supermarkt van Nederland 2017-2018. Een schone supermarkt draagt bij aan de positieve winkelbeleving van de klant. Niet alleen schone gangpaden en versafdelingen zijn hierbij essentieel; ook een schone omgeving buiten het pand straalt af op de kwaliteit van supermarkten én het omliggende winkelgebied. Met de verkiezing wil Nederland Schoon ondernemers en hun winkelteams bewustmaken van het feit dat interne en externe hygiëne hand in hand gaan. Alle supermarkten die meedoen aan de Supermarkt van het Jaar Verkiezing dingen automatisch mee naar de titel 'Schoonste Supermarkt'.

Stichting Nederland Schoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden. Aan de hand van gerichte campagnes, onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies aan bedrijven, komt de stichting in actie tegen zwerfafval. NederlandSchoon richt zich specifiek op 'aandachtsgebieden'; plekken waar doorgaans meer zwerfafval te vinden is. Hiervoor creëren ze oplossingen op maat. Meer informatie zie www.nederlandschoon.nl