Plus Giel Smits bij top van Supermarkt Nederland

CULEMBORG Plus Giel Smits is uitverkozen tot een selecte groep van "beste Supermarkten van Nederland".

Na de zomervakantie startte de verkiezing van "Beste Supermarkt van Nederland". Elke supermarktformule selecteerde hun beste supermarkten om mee te doen aan deze strijd, waarbij de prestige van elke formule op het spel staat. Van de ongeveer 6500 supermarkten in Nederland, was Giel Smits met zowel zijn supermarkt in De Meern als zijn supermarkt in Culemborg door Plus gevraagd de formule te vertegenwoordigen. In totaal werden er door alle supermarktformules in Nederland 134 winkels geselecteerd om aan deze prestigieuze wedstrijd mee te doen.

De beide Plus supermarkten van Giel Smits zijn nu doorgestoten tot de halve finale waarbij de supermarkt in De Meern in de provincie Utrecht uitkomt en de winkel in Culemborg onder Gelderland valt.

Doordat het niveau van deze verkiezing enorm hoog is, zijn Giel Smits en zijn medewerkers al reuze trots dat ze in halve finale terecht zijn gekomen en willen dat graag vieren met hun consumenten.

Tijdens de Supermakt van het jaar verkiezing worden alle facetten in de winkel gecontroleerd. Tijdens de rondes worden ze bezocht door een drietal vakjury's die vaktechnisch alle afdelingen controleren. Hygiëne, versheid, kwaliteit, creativiteit, klantvriendelijkheid, voorradigheid en wachttijden kassa zijn onder andere onderwerpen die gecontroleerd worden. Er komt ook een bezoek gebracht door een mystery shopper en ook vindt er een consumenten enquête plaats.

De volgende ronde is inmiddels al weer in volle gang, waarvan op 18 december de uitslag bekend wordt gemaakt.

Twaalf finalisten strijden dan uiteindelijk om de titel "Beste Supermarkt van Nederland 2015-2016".