• FBK-Fotografie

PLUS Giel Smits Culemborg in top drie 'Beste PLUS Supermarkt van Nederland'

CULEMBORG PLUS Giel Smits uit Culemborg heeft de tweede prijs in de wacht gesleept met de PLUS Verkiezing 'Beste PLUS van Nederland 2017'. In TivoliVredenburg in Utrecht vond zaterdag 22 april de bekendmaking van de 'PLUS Verkiezing 2016-2017' plaats. Het werd een zenuwslopende, maar gezellige finaleavond, die afgesloten werd met een spetterend optreden van Guus Meeuwis.

PLUS-ondernemer Giel Smits in een eerste reactie: ,,'Wat een fantastisch compliment om bij de beste PLUS supermarkten van Nederland te horen. Ik ben enorm trots op mijn trouwe medewerkers, zonder hen was dit niet gelukt. Wij blijven in de toekomst dan ook enorm ons best doen om onze klanten een geweldige winkelervaring te bieden."

Plus Giel Smits was al uniek, door met zijn beide supermarkten (ook zijn winkel in De Meern) in de finale te komen. Dit is in de historie van meer dan 20 jaar Plus verkiezingen nog geen ondernemer gelukt. Met zijn ander winkel sleepte hij de prijs van "beste broodafdeling van Nederland" in de wacht.

PLUS Giel Smits Culemborg ging ervandoor met de tweede prijs. Volgens de vak- en consumentenjury scoort PLUS Giel Smits Culemborg veel punten met hun assortiment. Dit heeft een zeer hoog 'lekkergehalte'. Ook hun aandacht voor landelijke acties is subliem. Medewerkers spelen perfect in op de wensen van de klant. De lokale betrokkenheid en enthousiaste medewerkers zorgen voor een positieve sfeer in de winkel,. Deze sfeer proef en voel je in de winkel. Heel Culemborg mag weten dat deze prachtige prijs is gewonnen door PLUS Giel Smits.

Het juryrapport gaf het volgende aan: ,,Met meerdere pijlen op de boog staat deze PLUS terecht in de finale. Deze winkel excelleert in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, loopt voorop met Fair Trade, is sterk lokaal betrokken, is lokaal een van de grootste sponsors en heeft het keurmerk 'Veilig Ondernemen'. Een PLUS met PLUSSEN in het kwadraat. Deze PLUS onderscheidt zich met een assortiment waarbij het lekkergehalte zeer hoog is. De aandacht voor de landelijke acties is subliem. De sfeer in de winkel is op en top. Zij spelen als geen ander in op de wensen van de consument. Niets is hen te gek. In deze PLUS klopt alles. Met de fantastische broodafdeling en een kleurrijke AGF-afdeling staat deze PLUS in de bovenste regionen. In deze PLUS heeft het team de leiding en is de ondernemer faciliterend. Hier staat een heel gave winkel waarbij de wijnafdeling een absolute topper is. De klanten vinden dat hun PLUS de beste is. De consumenten jury is lovend over het winkelbeeld en de medewerkers. De vakjury is unaniem van mening dat deze PLUS een van de beste PLUSSSEN van Nederland is."

PLUS Verkiezing

Alle PLUS supermarkten streden vanaf begin 2016 mee in deze interne winkelwedstrijd. De supermarkten zijn meerdere malen onaangekondigd bezocht en beoordeeld door onafhankelijke jury's op het gebied van hygiëne, klantvriendelijkheid, organisatie en presentatie. De PLUS Verkiezing bestaat uit vier rondes. In de laatste fase volgden bezoeken van anonieme mysteryshoppers, evenals diepte-interviews met de ondernemers en medewerkers door de vakjury op het gebied van lokaal ondernemerschap en trots. Met deze tweejaarlijkse verkiezing laat PLUS zien dat alle medewerkers zich inzetten om de beste supermarkt van Nederland te worden.