• Christina van Haaften, Zorgcentra De Betuwe (l) en Manon Overduijn Rabobank West Betuwe (r) ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.

    Henk Bolt
  • Manon Overduijn, Rabobank West Betuwe met het Team van de Buurt en begeleiders van ROC Rivor en Zorgcentra De Betuwe.

    Henk Bolt

Riante gift voor Team van de Buurt van Rabobank West Betuwe

CULEMBORG 'Een win-win-win situatie voor alle betrokken', zo noemde Manon Overduijn van Rabobank West Betuwe het project Team van de Buurt. Het Coöperatief Stimuleringsfonds van de bank ondersteunt het project met een riante gift t.w.v. €15.000,- Afgelopen vrijdag 19 mei tekenden Overduijn, vertegenwoordiger van het Marktteam bij Rabobank West Betuwe en Christina van Haaften, directeur bij Zorgcentra De Betuwe hiervoor de samenwerkingsovereenkomst.

Overduijn: ,,Het Coöperatief Stimuleringsfonds heeft onder meer tot doel de lokale economie te stimuleren. Daarbij speelt arbeidsmobiliteit een belangrijke rol. Middels dit project krijgen stagiaires van het ROC de kans om werkervaring op te doen en helpen zij inwoners van de gemeente Tiel en Culemborg met allerhande klussen. Een mooi project dat wij van harte ondersteunen."

Het Team van de Buurt biedt inwoners van Culemborg en Tiel hulp en ondersteuning die aanvullend is op de reguliere, geïndiceerde zorg. Inwoners van deze gemeenten kunnen hulp en ondersteuning vragen bij korte klussen van maximaal twee uur voor een luttel bedrag van € 4,-. Denk hierbij aan klussen als begeleiding bij bezoek aan de dokter of het ziekenhuis, hulp bij boodschappen doen of winkelen, een wandelingetje maken of het ondernemen van een activiteit buitenshuis. De uitvoering wordt vormgegeven door stagiaires die worden begeleid door professionele en gediplomeerde medewerkers van Zorgcentra De Betuwe en ROC Rivor.

Het bijzondere aan het Team van de Buurt is dat het een win-win-win situatie is. De hulpvrager, de stagiaires én Zorgcentra De Betuwe zijn er enorm mee geholpen: de hulpvrager krijgt zijn of haar klus geklaard. De stagiaires kunnen door deze zinvolle stage in de toekomst een goede zorghulp, facilitair of logistiek medewerker, administrateur, sport- of activiteitenbegeleider worden. En het is een mooie aanvulling op het service en dienstaanbod van Zorgcentra De Betuwe. Alles bij elkaar treft het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, arbeidsmobiliteit en het regionaal economisch belang. Dé redenen waarom het Coöperatief Stimuleringsfonds het project een warm hart toedraagt en financieel ondersteunt.