• neeltje van triest

Ronald Hazendonk verzorgt het totaalplaatje

Advertorial

CULEMBORG Ronald Hazendonk is eigenaar van een sfeervolle mannenmodewinkel aan de Binnenpoort in Culemborg. De uitgelezen collectie biedt zowel de mannenmodeliefhebber pur sang als de snelle beslisser ook qua budget vele mogelijkheden. Vooral als er slim gecombineerd wordt, hoeft mooie mode niet duur te zijn. En daar zijn Hazendonk en zijn medewerkers erg goed in.

Vakkennis is een pré om de moderne man een modieuze en passende look te geven. Combineren in dezelfde stijl, waarbij business en casual creatief en inventief één geheel gaan vormen is voor het team altijd weer een uitdaging.Ronald: ,,Deze winter is het bijvoorbeeld de trui die het helemaal gaat maken. De v-hals is een beetje voorbij, nu zien we meer een ronde hals zonder overhemd er onder. En de coltrui maakt zijn come-back. Voor de business-lijn hebben we hele mooie gebreide gilets ingekocht. Apart en voorzien van opmerkelijke details. En we merken dat business en casual steeds dichter bij elkaar komen. Een mooie broek en overhemd gecombineerd met een trui of met een jasje. De uitstraling is bij allebei anders.''

Ronald Hazendonk kan binnen Culemborg geen andere winkel noemen die over hetzelfde uitgebreide merkenpakket beschikt, dezelfde klantbegeleiding biedt en van het advies maatwerk maakt. Namen als Cavallaro, Gentiluomo, Hugo Boss, Tommy Hilfiger en Calvin Klein zijn allen voorhanden. Stijl en echte mode is de inslag, het verkopen van mooie kleding tegen een verrassende prijs de insteek.

Tussendoor loopt een klant binnen die duidelijk advies wil. Hij zoekt een Meyer-broek, maar weet niet zeker of het een lage of hoge taille moet worden. Geduldig toont de Culemborgse mannenmodespecialist de mogelijkheden. Meneer gaat voor een lage taille, maar wil hij ook de andere proberen. Petra, de partner van Ronald, werkt tien jaar mee in de winkel die bijna 25 jaar bestaat. Zij vertelt dat het de insteek is dat een klant niet al te veel hoeft te passen, voordat hij zijn keuze maakt. Duidelijk vragen en goed luisteren zorgt ervoor dat al gauw de juiste kleding wordt gekozen.  ,,En als het wat korter moet, beschikken we over een eigen coupeur. Tailor made is ook een specialisme.'' Ze hangt wat mosgroene truien in het gelid en vertelt dat dit de kleur van deze winter is. Veel mooie breisels met aparte details en een losse, ietwat stoere look. De pasvormen zijn nog steeds slank, de jasjes wat korter en krachtiger.

 Inmiddels heeft de meneer van de Meyer-broek zijn keuze gemaakt en blikt Ronald nog een keer terug op zijn beginperiode, een kwart eeuw geleden. ,,Toen was de bandplooibroek een eyecatcher. Nu is er veel meer mode en stijl, de mannen zijn zich modebewuster en modieuzer gaan kleden. De kleding van nu is geen vervanging, maar vernieuwing. En daar zijn we automatisch in meegegroeid. De verkoop van mooie en kwalitatief hoogstaande mannenmode tegen een betaalbare prijs, dat blijft ons uitgangspunt.

a[Ronald Hazendonk, Binnenpoort 2, Culemborg. telefoon 0345-514516 of www.fashion4men.nl. Zondag open van 13 tot 17 uur.