• Archieffoto bij de opening van de nieuwe Blokker in de Waterstraat in Tiel.

    MADELEINE BOLLE

Sluiting Blokker-winkels treft ook Rivierenland

CULEMBORG Blokker is een bekende naam in iedere stad. Maar ook de winkelbedrijven Intertoys (Intertoys, Bart Smit en Toys XL), Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker hangen daar onder. Dinsdag werd bekendgemaakt dat deze zullen worden verkocht. Marskramer gaat door als franchiseformule en groothandelsorganisatie.

Blokker zelf gaat eveneens reorganiseren, waardoor 400 winkels een nieuwe uitstraling krijgen. Zo'n honderd winkels worden dit jaar nog gesloten. Voor Marskramer betreft dit enkel de "eigen" Marskramer winkels, die uiterlijk per 1 februari 2018 zullen worden gesloten. In de regio Tiel - Geldermalsen - Culemborg zijn het veertien winkels waarvan de toekomst onzeker is en die momenteel in zwaar weer verkeren.

Blokker kent vestigingen in Culemborg, Geldermalsen en twee in Tiel. Intertoys kent ook twee winkels in Tiel en een in Culemborg. De Xenos bevindt zich alleen in Tiel. Marskramer komt voor in Culemborg, Geldermalsen en Tiel. Terwijl Leen Bakker winkels kent in Tiel en Culemborg.

De bevoorrading van de Blokker-winkels zal in de toekomst alleen nog maar vanuit Geldermalsen plaats gaan vinden. Op Marskramer na gaan alle andere formuleketens in de verkoop.

Blokker verwacht dat er over een periode van twee jaar ongeveer 1900 arbeidsplaatsen landelijk verdwijnen. Bij de te verkopen winkelbedrijven zijn circa 13.500 medewerkers in binnen- en buitenland werkzaam. De details over de te sluiten winkellocaties en de personele gevolgen worden de komende maanden nader uitgewerkt. 

In totaal telt de Blokker formule momenteel 2168 winkels en 20.990 medewerkers.