• Martin Smaling
  • Martin Smaling
  • Martin Smaling
  • Martin Smaling

Spannende start kleinschalige huisartspraktijk Yvonne Roijen

CULEMBORG Afgelopen zaterdag opende aan De Raaf 9 te Culemborg een nieuwe huisartspraktijk haar deuren. Kleinschalig en met meer tijd per patiënt. Een initiatief van huisarts Yvonne Roijen, diëtiste Monique de Man en specialist ouderengeneeskunde Vines Weibolt samenwerkend op deze plek.

door Simon Dijk

Burgemeester Gerdo van Grootheest symboliseerde dit door een dokter Bibber-spel samen met de dochters van de huisarts, Vera en Lisette te spelen. ,,Een spannende start in een dynamische groeiende stad, met een praktijk waar zeker behoefte aan is", aldus een enthousiaste Van Grootheest.

Met een toeloop van al enige honderden patiënten benadrukt assistente in opleiding Emma de Jong dat ze de extra aandacht voor de patiënt willen vasthouden. ,,Een fijne manier van werken met minder volle spreekuren." Ook Weibolt merkt die behoefte om aandacht sterk. ,,90 procent van mijn werk is huisbezoek, omdat ouderen meer thuis blijven wonen. Ik luister naar hun medische zorgen en help hen zo gezond mogelijk veilig thuis te zijn."

De Man, diëtiste en coeliakiespecialist werkt in haar praktijk Goedgevoed met kinderen en daarnaast volwassenen met een maag-/darmproblematiek. ,,Veel mensen zijn bezig met gezondheid via bijvoorbeeld gezonde voeding en Yoga. Ik zoek daarbij de balans." Balans die niet alleen bij dr. Bibber maar ook in deze gezamenlijke praktijk centraal blijft staan. Bereikbaar via 0345-247004 (huisarts Roijen, www.huisartsyvonneroijen.nl voor online afspraken), S.O.-praktijk V.Weibolt (06-22109289) en diëtiste De Man, www.goedgevoed.info (06-26112739).