• @Collin Stolwijk

Sporthal Interwey wordt verduurzaamd

CULEMBORG In opdracht van de gemeente Culemborg wordt de binnenverlichting van sporthal Interwey verduurzaamd en deels vernieuwd. Joost Reus, wethouder milieu gemeente Culemborg: Dit is weer een mooie stap om de eigen organisatie van de gemeente Culemborg energieneutraal te krijgen. De werkzaamheden vinden plaats tijdens de voorjaarsvakantie, omdat de bezetting van de sporthal dan het laagst is. Daardoor blijft de overlast voor de gebruikers beperkt tot een minimum.

In totaal worden 117 verouderde en energie-onzuinige verlichtingsarmaturen vervangen door nieuwe LED armaturen, worden 32 armaturen gerenoveerd naar LED en worden 483 lichtbronnen vervangen. De nieuwe lichtbronnen hebben een hogere lichtkwaliteit. De kleedruimtes, gangen en bergingen worden voorzien van bewegingssensoren. De verlichting gaat automatisch uit wanneer deze ruimtes niet gebruikt worden.

In vergelijking met de oude situatie wordt het energieverbruik voor de verlichting gehalveerd. Dit komt neer op een CO2 reductie van minstens 8400 kilogram per jaar (dat staat gelijk aan de CO2 opname van 420 bomen).

De werkzaamheden worden uitgevoerd door verlichtingsbedrijf Lumeco, het project wordt begeleid door Facilicom Solutions. Lumeco is een Social Enterprise. Dat houdt in dat het bedrijf arbeidsplaatsen biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.