• Nienke van der Zwan
  • Nienke van der Zwan

Stipstijlen: verslavend leuke trend, door Culemborgse bedacht

CULEMBORG Zoek online op #stipstijlvirus en je ziet overal stippen. Deze nieuwe creatieve trend is bedacht door Nienke van der Zwan. Ze heeft al veel mensen aan deze prettige verslaving geholpen, want dat is het risico als je eenmaal aan het stipstijlen begint. Onlangsis haar debuutboek Stippen. verschenen.


Eeuwenoude kunst als inspiratie
,,Tijdens mijn reis door Australië raakte ik geïnspireerd door de eeuwenoude Aboriginalkunst. Eenmaal thuis ontwikkelde ik eenvoudige technieken voor het maken van hippe stippatronen, want ik wilde graag een vriendin verrassen met een bijzonder cadeau', vertelt Nienke (40). De stippatronen lijken simpel maar geven een verbluffend resultaat. Nienkes workshops door heel Nederland en daarbuiten zijn in no-time volgeboekt. Steeds meer mensen raken besmet met het stipstijlvirus.

Spijkers uit de schuur
,,Ik had nooit gedacht dat stipstijlen zo opgepikt zou worden! In 2003 begon ik met spijkers uit de schuur en gaf de eerste workshops bij mij aan de keukentafel in een flatje vierhoog." In haar boek laat Nienke zien hoe je stap voor stap vrolijke stippen aanbrengt op keramiek. Het boek bevat duidelijke uitleg over de technieken en materialen, maar ook veel handige tips, trucs en kleuradviezen. Daarnaast vind je veel verschillende patronen die stap voor stap worden uitgelegd. Van schaaltje tot mok en van bord tot bloemenvaas. Niets lijkt onmogelijk op keramiek.

Boeken gaan internationaal
,,Ik vind het spannend wat de reacties op het boek zullen zijn. Het is iets wat me zo dierbaar is." Aan haar volgers ligt het niet. De voorverkoop is enorm en zelfs de uitgever is onder de indruk. Nienkes boek is nu al door mensen in België, Duitsland, Amerika, Canada en Australië gekocht.

Kijk op stipstijl.nl voor workshopdata, wanneer er boekpresentaties zijn of om een gesigneerd exemplaar te bestellen.