• Neeltje van Triest

Team Fysio van den Berge viert jubileum

Advertorial

CULEMBORG Fysio van den Berge was lang gevestigd aan de Lalainglaan. Aanvankelijk was John van den Berge in loondienst maar in 1998 werd hij met zijn echtgenote Marian eigenaar. Samen bouwden zij de praktijk uit tot een professionele paramedische praktijk. In 2015 betrokken zij de voormalige stadsboerderij van Van Meeteren aan de Zandstraat.

De vriendelijke eigenaren nemen de tijd en vertellen dat ze geen minuut spijt hebben van de verhuizing naar het grote pand in het centrum van Culemborg. John: ,,Op de Lalainglaan hadden we altijd ruimtegebrek. We kregen behoefte aan het bieden van een breder aanbod. Op dit moment zijn vier fysiotherapeuten, een oedeem- en psychosomatisch fysiotherapeut, een fysiofitness-instructrice en een praktijkmanager werkzaam. We zijn het meest trots op de FysioFitness: sporten onder begeleiding van de fysio. Sommige sporters zijn al meer dan twintig jaar bij ons!" 

Inmiddels zijn disciplines als kinderfysio (Mieke van Paassen en Josine Simons), bekkenfysio (Inge Hemel), een diëtiste (Laura van Beurden) en een psycholoog (Pim Schol) aan het bestaande aanbod toegevoegd. Het team is uitstekend op elkaar ingespeeld en dat is direct te merken aan de toegankelijke sfeer die door het hele pand te vinden is. Persoonlijk contact en een vriendelijk welkom vinden ze bij Fysio van den Berge erg belangrijk.

John: ,,Ons aanbod is breed. Er zijn cliënten die hier voor nek- of rugklachten komen, voor enkelklachten of met een spierscheurtje. Cliënten die last hebben van etalagebenen of van hart- en vaatziekten. Ook het aanmeten van elastische kousen kan bij ons. Als iemand een nieuwe knie of heup heeft gekregen, behandelt de fysiotherapeut eerst in de thuissituatie. Later komt de cliënt dan naar onze praktijk. We beschikken over specifieke apparatuur die de revalidatie kan versnellen.''

Zwangere fysiotherapeute Eveliene is soms ook even zelf bezoeker. Ze volgt in huis de ZwangerFitcursus van collegae Manon en Femke en gaat straks ook aan de slag met het MamaFit programma. Daarnaast heeft fysiotherapie van den Berge stevig ingestoken op het behandelen van longpatiënten met bijvoorbeeld COPD. John: ,,Daar onderscheiden wij ons echt mee. We hebben enorm veel expertise in huis en daar krijgen wij gerichte verwijzingen voor."

Ook blijkt het sportblessure-inloopspreekuur een schot in de roos. Elke maandag tussen 17 en 18 uur kan men kosteloos terecht voor advies.

Marian: ,,We houden de drempel laag en zijn er voor iedereen. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. We hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Of je nu zwanger bent, onder begeleiding wilt sporten, gezond oud wilt worden of een lichamelijke klacht hebt舰 je kunt bij ons terecht. En wie gewoon lekker een ontspanningsmassage wenst, kan ook een afspraak maken. Daar heb ik mezelf vorig jaar in gespecialiseerd.'' 

Fysio van den Berge, Zandstraat 78, Culemborg. Telefoon 0345-510015 of www.fysiovdberge.nl.