• Kees de Winter

Theaterstuk 'Kom uit de kist…?!' succesvol afgesloten

CULEMBORG 'Kom uit de kist…?!' het theaterstuk waarin het thema 'uitvaartwensen' centraal stond, heeft op succesvolle wijze haar tournee vorige week afgesloten in de Gelderlandfabriek. Op maandag- en dinsdagavond (extra voorstelling) was de zaal wederom uitverkocht. Na 7 voorstellingen (in Leerdam, Geldermalsen, Asperen en Tiel) stond de teller op ruim 700 bezoekers. Het amateurgezelschap onder leiding van Mirjam Gosselink wist het publiek vanaf het eerste moment te boeien met een levendige voorstelling. Op een luchtige en informatieve wijze wordt het verhaal verteld van een gezin waarin moeder plotseling overlijdt en niemand weet hoe moeder haar uitvaart had gewenst. Met humor en menselijkheid is het een herkenbaar verhaal. Op subtiele manier wordt een ieder aan het denken gezet over zijn of haar eigen uitvaart. "Wat zijn eigenlijk mijn wensen en weten mijn nabestaanden dat ook?"

Dit thema onder de aandacht brengen is precies het doel dat 'De UITVAARTvrouwen' met deze voorstelling voor ogen hadden. Gezamenlijk, met zes vrouwelijke uitvaartondernemers uit Leerdam (Anja van Heeswijk), Asperen (Anita Bos), Beesd (Thea Douma-Post en Antonnete van Druten), Deil (Jeanine Tucker) en Culemborg (Jeannelies Lof) besloten zij de krachten te bundelen en het initiatief te nemen voor deze unieke theaterproductie. ,,Mocht u met 1 van hen individueel u uitvaartwensen willen bespreken dan kunt u contact met hen opnemen."

Hoogst waarschijnlijk komt er dit najaar een vervolg in andere plaatsen in het land vanwege belangstelling vanuit de uitvaartbranche buiten de regio.

Info: www-de-uitvaartvrouwen.nl