Vijftig jaar HEMA Culemborg

CULEMBORG HEMA Culemborg bestaat 50 jaar en dat wordt zichtbaar in de winkel gevierd. Voordat de naam HEMA op de gevel werd aangebracht, was het Okhuizens Warenhuis dat de Culemborger en de klant uit de regio naar de stad trok. En dat is bij de HEMA aan de Oude Vismarkt nog steeds het geval. Het warenhuis is als franchise-ondernemer verbonden aan de naam Hema en geheel zelfstandig in haar functioneren. De klant staat centraal en persoonlijke service is hier heel gewoon.

Filiaalmanager Luking: ,,Het is een familiebedrijf dat meer dan 150 jaar terug is gestart. Daar willen we graag wat extra aandacht aan schenken. Om te vieren dat de HEMA als vrije vestiging 50 jaar in Culemborg actief is, verloten we vijf luchtballonkaarten. Vier kaarten in de winkel en één op Facebook. Als het weer meezit vaart al het HEMA personeel samen met de winnaars op 20 juni vanaf de Vier Dreven misschien wel richting Montfoort of Lienden. Ook de medewerkers uit deze winkels gaan mee de lucht in.''

HEMA Culemborg houdt iedere keer een andere actie waarbij een ballonvaart gewonnen kan worden. De filialen in Montfoort en Lienden vieren ook een klein beetje mee met het 'grote' feest. HEMA Montfoort bestaat bijna 10 jaar en HEMA Lienden is nog niet zo lang geleden gestart. Landelijk is HEMA Lienden in een onderlinge winkelwedstrijd tweede geworden. In totaal stappen 60 man, personeel en winnaars, in drie luchtballonnen, twintig personen in een mandje.