Vive la Parijsch op het Koopmansgildeplein

CULEMBORG Winkelcentrum Parijsch bestaat 15 jaar. Boodschappen doen op de Parijsche marché gebeurt deze dag zeker niet met de Franse slag. Men waant zich zaterdag 14 september even in Frankrijk. Het Koopmansgildeplein is omgetoverd tot een Frans plein met aan weerszijden kleurige kramen met Franse producten zoals Franse wijnen, stokbroden, kleurige zeep, frisse eau de cologne en/of parfums, cadeau-artikelen en andere broccante koopwaar. Winkeliers en ondernemers rondom het plein, enkele deelnemers uit de binnenstad en andere marktaanbieders doen hun best om er een formidabele dag van te maken.

Inkopen doen was nog nooit zo leuk. Flaneer langs de verschillende kramen, laat u vereeuwigen door een karikaturist, geniet van de bloemenhoek waar het bloemenmeisje de aandacht trekt en u uitnodigt te genieten van de florissante bloemenpracht. Loop met uw kinderen mee naar de draaimolen of het springkasteel en strijk neer op het Franse terras voor een 'café au lait' of een gewoon bakkie koffie met lekkernij terwijl een accordeonist zijn Franse mussettes ten gehore brengt.

Op het plein treft u een oldtimer die door autobedrijf Visscher ter beschikking is gesteld voor deze dag. Hierin zijn een onbekend aantal ballonnen gestopt en u mag raden hoeveel dit er zijn. Uiteraard zijn hier wat leuke prijzen aan verbonden.Trekt u zich vooral niets aan van onze goedaardige winkelcentrumclochard die denkt het juiste aantal ballonnen wel te weten. Hij ziet ziet soms wat dubbel en kan u op het verkeerde spoor brengen.

Winkelcentrum Parijsch, Koopmansgildeplein zaterdag 14 september. U herkent het plein aan het de tijdelijke Eiffeltoren.