• Carlo en Marjo hebben speciaal voor de nieuwe winkel Thee Zusje een eigen thee laten maken: 'Thee Zusje Betuwse Thee’.

    Tanja Moody

Volop keuze bij Thee Zusje

CULEMBORG Marjo en Carlo Kooltjes van Kado Tante hebben op 1 augustus een nieuwe zaak geopend door hun passie in thee en koffie: Thee Zusje. Het pand ligt op een ideale locatie aan de Varkensmarkt / Zandstraat en schuin tegenover Kado Tante, een sfeervolle winkel in woonaccessoires, kleding, tassen, sieraden en geuren. ,,De kans deed zich voor om uit te breiden en een winkel te beginnen die speciaal is gericht op thee, koffie en chocolade. Dat is al jaren onze droom.''

Wie de knusse theewinkel binnenloopt, ziet een uitgebreide keuze aan theeblaadjes en koffiebonen. ,,Thee en koffie ruiken en proeven is een hele belevenis en voor iedereen anders. Wij worden er heel blij van," vertelt Marjo. ,,In Thee Zusje bieden we 140 soorten thee: zwarte en groene thee, kruidenthee en enkele groenten-, vruchten- en ijsthee. De 14 soorten koffiebonen komen van twee leveranciers. Een lokale branderij Brinks uit Beneden Leeuwen en de andere is koffiebrander Mocca d'Or uit Zwolle. De koffiebonen van Brinks worden speciaal voor ons samengesteld. Thee Zusje biedt mooie thee/koffie voor schappelijke prijzen. Wij vinden het belangrijk dat het voor iedereen toegankelijk is."

PROEVEN Met plezier opent Marjo enkele theepotjes om te laten ruiken. Tijdens de hittegolf konden de mensen een ijsthee proeven. ,,De reacties waren verschillend, omdat ijsthee van nature niet zoet is, maar de meeste mensen de gezoete versies van de supermarkten gewend zijn." Terwijl kant-en-klare theezakjes gericht zijn op snelle geur en constante smaakbeleving, zijn theeblaadjes van veel betere kwaliteit en de geur- en smaakbeleving intenser. Carlo: ,,Omgerekend soms zelfs goedkoper, alleen moeten de mensen zelf de thee in een thee ei/zeef of een los zakje scheppen."

Diversiteit, de krachtige geuren en smaken zijn een verwennerij voor de fijnproever. Zoals de kruidenthee van tijm, rozemarijn en citroen. Groene, zwarte, oolong, witte en vruchtenthee ruiken iets minder, maar smaken juist specifieker van zoet tot pittig.,,Je hebt zwarte thee met gember, toffee en truffel. 30 soorten biologische thee. Ook rooibos in 20 smaken. Tenslotte hebben we zelfs drie biologische groenten thee, die 50 procent minder zout bevatten."

THEE ZUSJE BETUWE THEE Afgelopen tijd hebben Marjo en Carlo veel gesproken met leveranciers. Een leerzame weg in de wereld van thee en koffie ,,We wilden een speciale thee laten maken. Die heet 'Thee Zusje Betuwse Thee'. Het is een melange van zwarte, witte, groene thee, met onder andere kersen en peer. Een heerlijke fruitige frisse thee."

De thee is verpakt per 100 gram. Op de verpakking staan de ingrediënten, het aantal koppen en grammen per kopje, de temperatuur en trektijd. September wordt de koffiemaand bij Thee Zusje met een speciale aanbieding. Marjo en Carlo: ,,Wij hopen dat iedereen thuis geniet van de diversiteit aan geuren en smaken van Thee Zusje.''

Thee Zusje / Zandstraat 4 / Culemborg / tel: 0345-769000 / info@theezusje.nl / www.theezusje.nl