• Het vrouwenhart heeft beweging nodig: met 2 x een half uur sporten per week blijft zij fit en vitaal.

    hart for her

Vrouwenharten sterker maken is onze missie

CULEMBORG Vrouwen hebben vaker vernauwingen in de allerkleinste vaatjes van het hart. Ze hebben wel klachten, maar de cardioloog kan de problemen bij een hartonderzoek niet zo goed in beeld krijgen. Ook afwijkingen in de allerkleinste vaatjes kunnen serieuze klachten veroorzaken. Gezond eten, regelmatig ontspannen en bewegen verkleint de kans op hart- en vaatziekten. hart® for her biedt voor vrouwen een passende oplossing.

Door lekker bezig te zijn, maak je je hoofd leeg. Je voelt je daarna fitter en energieker. Bovendien slaap je beter. Door regelmatig te bewegen blijft je gewicht op peil en gaat je bloeddruk omlaag. Ook verbeter de verhouding tussen het goede en slechte cholesterol. Vooral het goede cholesterol (HDL) gaat omhoog, waardoor je lichaam meer cholesterol kan afvoeren. De norm van de Gezondheidsraad stelt dat volwassenen minstens 2 keer per week activiteiten moeten doen die spieren en botten versterken.

BEWEGEN IN EIGEN TEMPO MET EIGEN DOEL ,,En dat is wat wij vrouwen bij hart® for her bieden", aldus licentiehoudster en eigenaar van de hart® for her club Culemborg, Caro van Zutphen: ,,Een 30 minutes women only workout die voor iedere vrouw, ongeacht conditie en gewicht, haalbaar is. Ook vrouwen die te maken hebben met o.a. hart- en vaatproblemen of diabetes kunnen bij ons sporten. De personal coaches stellen een persoonlijk plan op en houden hierbij rekening met het gewenste doel en het tempo dat onze leden aan kunnen. Zo zorgen we ervoor dat vrouwen met veel plezier komen sporten."

BEWEGEN VOOR HET GOEDE DOEL Met 36 clubs door het hele land biedt hart®for her een unieke aanbod: vrouwen kunnen 5 weken lang de gemoedelijke sfeer proeven en onbeperkt sporten voor 59 euro. Met een leuke stempelactie kunnen ze door te sporten cadeautjes verzamelen. Caro: ,,hart® for her is een gezellige club waar altijd wel iets leuks te doen is. Per deelnemer doneren wij 10 euro aan de Hartstichting. De opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek naar hart- en vaatproblemen bij vrouwen. En dat ondersteunen wij van harte. Het vrouwenhart is immers 'hart' nodig."

Meer info of aanmelden? Kijk op www.hartforher.nl of mail naar caro@hartforher.nl of loop binnen bij de hart® for her club Culemborg, Prijssestraat 75.