• Eigen foto

Warm welkom belangrijk bij De Appelgaard

CULEMBORG B&B De Appelgaard in Culemborg is in mei uitgeroepen tot de beste bed & breakfast in de 3-tulpenklasse van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie.

door Tanja Moody

De bed & breakfast dankt de winst ten eerste aan een hoge score in het B&B-classificatiesysteem, waarbinnen bed & breakfasts worden beoordeeld en ingedeeld op basis van een objectieve normenlijst. Ten tweede zijn gasten bijzonder positief in de reviews die zij over de accommodatie schrijven op bedandbreakfast.nl, de grootste B&B-website van Nederland. Gasten geven 'De Appelgaard' gemiddeld een 9,1 in hun reviews op bedandbreakfast.nl. ,,Een warme ontvangst in een prachtige B&B, een fles lekkere eigengemaakte appel-perensap: niets was gastvrouw Eveline teveel om het ons naar de zin te maken. Het was boven verwachting", schrijft één van hen.

Leo en Eveline van den Bogaard zijn bijzonder trots op hun eerste plaats. Dat gebeurde al eerder in 2012 en 2013 in de 2-tulpen klasse. Eveline: ,,Elke vier jaar komt een mystery guest die je beoordeelt en bekijkt of je alle faciliteiten hebt die je hebt opgegeven." In 2014 hadden we voldoende voorzieningen voor een extra tulp en dit jaar zijn we genomineerd. ,,Voor iedere tulpenklasse stellen ze bepaalde eisen. Bijvoorbeeld of je aan beide kanten in bed kunt stappen, een nachtlampje hebt, er vers fruit en yoghurt bij het ontbijt is, een parkeerplaats op eigen terrein, een afsluitbare fietsenstalling met oplaadpunt, een eigen entree, enzovoort."

 

Lachend vertelt ze dat gasten vaak vragen of ze naar het bekende televisie programma kijkt. ,,Natuurlijk! Het is altijd leuk om te zien hoe anderen het doen en hoe hun kamers zijn ingericht." Zelf vind ze vooral het warme welkom belangrijk en ze wil  de mensen graag op hun gemak stellen tijdens het verblijf. ,,Zoiets straal je gewoon uit. Je voelt als er ergens behoefte aan is, de mensen aandacht willen, ergens over twijfelen of iets niet lekker zit. Tenslotte doen wij dit al ruim 30 jaar!"

 

BOERDERIJLODGE Tegenwoordig zijn B&B hip, maar toen het in 1987 met 'een bordje aan de dijk' begon, woonden de gasten bij het jonge gezin in huis samen met opa en oma. ,,Dat was best inleveren, maar het liep vanaf het begin eigenlijk wel goed." Tegenwoordig zijn er 6 kamers in de voormalige koeienstal ondergebracht, waarvan drie met eigen douche en toilet en een mogelijkheid voor een extra bed voor kinderen of jongvolwassenen. ,,In 2010 hebben we Huisje Weltevree verbouwd, gelijkvloers en invalide toegankelijk gemaakt. Met de vrijstaande boerderijlodge staan we sinds 2015 op de site van natuurhuisje.nl. Zo verwelkomen we diverse mensen als natuurmensen, wandelaars en fietsers, mensen die tot rust willen komen tot zakenmensen."

B&B De Appelgaard ligt aan één van de meest idyllische straatjes op slechts 20 minuten wandelen van de stad. ,,Wat ik zo prettig vind is dat het zo'n heerlijke plek is om buiten te zitten. Je zit hier midden in de natuur met uitzicht op de groene tuin en boomgaard. 's Morgens worden de gasten verwend met een ontbijtmand gevuld met streekproducten van lokale ondernemers, biologische appelsap en eigengemaakte jams. De gasten genieten hier ten volle van alle rust en vrijheid."

 

info: www.pensiondeappelgaard.nl