• V.l.n.r. Gerard van Heusden, John Bambacht en Gerrit van Wijk

    Vincent Witbier

Wim van Wijk Zonwering bestaat 25 jaar

Gameren – Als ik de auto in Gameren parkeer, zie ik dat de ramen van de showroom van Wim van Wijk zijn dichtgeplakt; ze zullen toch niet? John Bambacht, een van de eigenaren stelt me gerust: "We hebben de showroom vernieuwd en zaterdag is de opening. Zo houden we het nog even een verrassing."

Voor de journalist wordt natuurlijk een uitzondering gemaakt. Even later zit ik in een luxueuze tuinkamer in diezelfde showroom aan de koffie. Samen met Gerard van Heusden, medewerker van het eerste uur, Gerrit van Wijk, zoon van oprichter Wim van Wijk, en schoonzoon John Bambacht. Een echt familiebedrijf, dus.

Wim van Wijk en zijn vrouw Dilia startten in 1993 een bedrijf in gordijnconfectie, meubelstofferen, binnen- en buitenzonwering. Dit bedrijf is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een gespecialiseerd bedrijf in zonwering, rolluiken, garagedeuren, verandadaken, wandsystemen en het nieuwste van het nieuwste: topkwaliteit tuinkamers in vele soorten en maten. Zelfs een leek ziet direct dat het om mooi en gedegen vakwerk gaat.

Op de vraag hoe lang zo'n tuinkamer met schuifwanden en glazen dak meegaat grapt John Bambacht: "te lang". En dan, zonder gekheid: "We leveren topproducten in het midden- en hoogsegment. Onze klanten zijn kritisch en willen alleen het allerbeste voor hun geld. Het lijkt wel of de lat steeds hoger wordt gelegd. Wij proberen daar steeds op in te spelen door de beste producten te leveren en dito service. En dat alles natuurlijk tegen de beste prijs-kwaliteitsverhouding."

Wim van Wijk Zonwering heeft naast de showroom een eigen assemblagewerkplaats waar bijvoorbeeld elektrisch aangedreven zonneschermen met knikarm-constructie op maat gemaakt en getest worden. Vervolgens worden de producten zorgvuldig voor vervoer klaargemaakt en afgeleverd. "Overal wordt tijd en aandacht aan besteed. Als wij een product hebben geïnstalleerd wordt er minutieus opgeruimd. Boorslijpsel, cement, stof, verpakkingen, alles gaat mee terug. We nemen zelfs een eigen stofzuiger mee om alles schoon op te leveren. Dat weten klanten te waarderen. Voor ons hoort het er gewoon bij."

Er is natuurlijk veel en veel meer te vertellen over dit bedrijf en de producten. Tijdens een bezoek aan de showroom aan de Ridderstraat 3a in Gameren worden alle vragen beantwoord en krijgt de klant het hele plaatje te zien. Wim van Wijk Zonwering heet iedereen van harte welkom.

Website: www.wimvanwijk.nl