• Winkelcentrum Parijsch

Winkelcentrum Parijsch bestaat 15 jaar

CULEMBORG Het is 15 jaar geleden dat op 9 juni Winkelcentrum Parijsch opende. Een enorme uitdaging voor de toenmalige winkeliers omdat een winkelcentrum werd geopend met een bepaalde omvang in een nieuwbouwwijk die nog volop in de groei was. Die uitdaging werd nog groter toen, 4 jaar na opening, na oplevering van 400 van de geplande 1500 woningen, de recessie intrad. Woningbouw werd stopgezet, geplande omzetten niet gehaald en drie winkels wisselden van eigenaar.

Inmiddels is Winkelcentrum Parijsch een florerend winkelcentrum mede door de samenstelling van het winkelcentrum. Naast de twee elkaar aanvullende supermarkten Plus en Lidl zijn er diverse speciaalzaken zoals Slagerij Knobbout, Bakker Van der Meijs en Bloemenwinkel Delano. Behalve Kruidvat en de Kwalitaria, zijn er ook de dienstverleners Dierenkliniek Parijsch, Kapsalon Modern, Mondhygienisten van MondPlusZorg, Schoonheidssalon Secnd Skin en Huid,- en lichaamsverzorging La Peau Satin. Bovendien wordt het winkelcentrum aangevuld door Medisch Centrum Parijsch waar behalve de huisartsen, fysiotherapie en apotheek is ondergebracht. Deze diversiteit maakt het tot het meest complete winkelcentrum in de omgeving, wat er dan ook voor zorgt dat het ook klanten trekt uit de diverse omliggende dorpen.

REGIONALE TREKKER Gezien het succes van Winkelcentrum Parijsch wordt op dit moment visie voor de toekomst ontwikkeld. De realiteit dat het, oorspronkelijk als buurt winkelcentrum bedoelde centrum, inmiddels is uitgegroeid tot regionale trekker voor Culemborg, vraagt om een vooruitstrevende kijk, wetende dat er nog een 800 woningen gebouwd gaan worden. Welke winkels zouden kunnen worden toegevoegd, waar zou dat moeten gebeuren en hoe gaan we om met de parkeerdruk en de bereikbaarheid, zijn vragen die leven onder de ondernemers en ook onder de inwoners van Parijsch.

GROOTSE BBQ Het 15-jarig bestaan wordt uitgebreid gevierd met de klanten middels een groots opgezette buurt BBQ op het Koopmansgildeplein. Klanten krijgen bij elk bezoek een stempel en bij 4 stempels kan deze spaarkaart ingewisseld worden tegen een voucher van deelname aan de gratis BBQ. Deze feestelijke avond op 15 juni van 17.00-22.00 wordt muzikaal aangekleed o.a. door diverse optredens van de KEC-muziekschool olv Judith Jobse.

Op zaterdag 8 juni is Winkelcentrum Parijsch al in de ban van het 15-jarig bestaan omdat op die dag het plein is gevuld met originele proeverijen en activiteiten en volop entertainment. Reden genoeg om die dag het winkelcentrum te bezoeken alsook samen met de vele , vele klanten van Parijsch, lekker aan te schuiven aan de BBQ op 15 juni.