• Jasper van Everdingen

Zondag 18 december Vrijstadmarkt - A Christmas Carol

Advertorial

CULEMBORG In de prachtige oude binnenstad van Culemborg wordt zondag 18 december de kersteditie van de Vrijstadmarkt gehouden. Een grandioze kerstmarkt met als thema "A Christmas Carol" van Charles Dickens. De hele binnenstad is in een gezellige kerstsfeer ondergedompeld en het bruist er van de activiteiten, attracties en gezelligheid.

Op de Varkensmarkt, de Markt en in de Tollenstraat is heel veel te doen. Kraampjes, foodtrucks, muziek, theater, spelletjes, kerstman, levende kerststal. En misschien nog een heuse schaatsbaan ook! (Bij publicatie was nog niet bekend of er vergunning verleend wordt voor een schaatsbaan, red). Voor je kerstinkopen kun je vanaf 12.00 uur in de hele binnenstad terecht. Bij de prachtig aangeklede kraampjes en in de mooi versierde, sfeervolle winkels. Laat je verrassen door exclusiviteit en aantrekkelijke acties. De Culemborgse ondernemers hebben mooie acties bedacht.

Naast lekkere eten en drinken, struinen over de markt, shoppen in de winkels zijn er leuke activiteiten. Wil je nog een maffe foto voor je kerstkaart? Ga dan met de Kerstman op de foto! De Kerstman heeft daarvoor een wel heel apart podium gebouwd. Je vindt hem vóór het oude Stadhuis.

Altijd al met kerstballen willen gooien? Dan is het nu je kans met het spel "Hangen of het Balletje". Je kunt er een kerstdiner voor meerdere personen mee scoren. En met je deelname ondersteun je ook nog een goed doel: de Stichting Betuwe Wereldwijd. Deze stichting biedt een werkplek aan mensen met achterstand op de arbeidsmarkt, die gebruikte machines en goederen opknappen voor ontwikkelingsprojecten.

Maak een ander blij! Hang jouw wens voor een ander mens in de WensBoom op de Markt. Er hangt een WensBox in de boom waarin je 24/7 jouw wens kunt deponeren. Elke avond leegt Rotary Culemborg de WensBox en de volgende dag worden de wensen symbolisch en anoniem in de WensBoom gehangen in de vorm van een houten nummer. In januari wordt geselecteerd welke wensen ten uitvoer gebracht zullen worden.

De gehele dag wordt gebouwd aan een reusachtige, te gekke kerstboom, die zo rond 16.00 uur ontstoken zal worden.,,Het wordt een prachtige, gezellige kerstmarkt waar veel te beleven is. Voor jong en oud", aldus een woordvoerder van de organisatie. ,,Er zijn veel kramen van marktkraamhouders afkomstig uit heel Nederland. En ook veel Culemborgse ondernemers doen mee met een kraampje. Met heel veel Culemborgse ondernemers en het Ondernemersfonds is deze kerstmarkt opgezet. Wij heten iedereen van harte welkom op dit leuke evenement."

De gezamenlijke Culemborgse ondernemers, het Ondernemersfonds en de Verenigde Ondernemers Culemborg (VOC) hopen je te ontmoeten op de Vrijstadmarkt - A Christmas Carol. Je bent van harte welkom. De kerstmarkt is zondag 18 december van 12.00 tot 18.00 uur. De meeste winkels zijn open van 12.00 tot 17.00 uur.

Bezoek en beleef de Vrijstadmarkt - A Christmas Carol. Zondag 18 december.