• Niek van Hees blijft de Balkan ontdekken en doet dit ook graag op zijn fiets.
• Niek van Hees blijft de Balkan ontdekken en doet dit ook graag op zijn fiets. Foto: Eigen foto

Niek van Hees zette ‘Balkan Travel Support’ op

Algemeen 1.805 keer gelezen

CULEMBORG • Met een grote passie en liefde voor de Balkan heeft Niek van Hees ‘Balkan Travel Support’ opgezet om mensen met een fijn gevoel op reis te laten gaan.

De afgelopen jaren heeft Niek van Hees (veertig) de mooiste plekken bezocht én gezien. Na een reis in 2011 in Servië, kon hij het land niet meer vergeten. Nu wil hij dit delen met anderen. Deze week is zijn bedrijf online gegaan waarin hij mensen wil helpen om te reizen met vertrouwen en de Balkan te ontdekken zonder stress. “Dit gebied is zo ontzettend mooi.”

Passie voor reizen

Een passie voor reizen heeft Niek al zijn hele leven. “Vroeger ging ik vaak met mijn gezin op vakantie en kreeg ik veel energie van het ontdekken van andere landen, steden en culturen.” Op zijn vijfentwintigste vertrok hij naar Mexico. “In mijn hoofd had ik het plan om alleen het avontuur op te zoeken. Het was ontzettend spannend omdat ik op mezelf was aangewezen maar ik zal deze reis nooit vergeten.”

Liefde voor de Balkan

In 2011 maakte Niek een reis naar de Balkan. Op dit moment wist hij nog niet hoe die reis de rest van zijn leven zou beïnvloeden. “Al vrij snel voelde ik een fijne klik met de mensen daar en heb ik de mooie natuur mogen ervaren.” In 2013 besloot Niek om daar een jaar te gaan wonen. “Ik verhuisde na mijn studietijd naar Novi Sad, in Servië. Vanuit daar ben ik - naast mijn taalstudie Servië - de omringende landen gaan ontdekken.”

Ieder jaar naar de Balkan

Dit was het mooiste jaar uit Niek zijn leven. En toen kwam hij weer terug in Nederland. “De eerste vraag die ik mezelf stelde was: en hoe nu verder? Ik heb daar destijds zoveel vrienden gemaakt. Daarom besloot ik mijn gevoel achterna te gaan en af en toe terug te keren. Na drie jaar voelde ik me helemaal thuis.” Ook Niek zijn vrouw Ellen is verliefd op de Balkan. “Daar ben ik heel blij mee en samen gaan we er ieder jaar een aantal keer naar toe.”

Een tweede thuis

De afgelopen jaren is Niek bezig geweest om een huis in Servië te kopen. Vorig jaar september lukte dit. “Dit is altijd mijn enige grote droom geweest en het is heel bijzonder dat dit nu werkelijkheid is geworden. Nu hebben we daar een plek voor onszelf, is alles goed geregeld en hebben we een tweede huis. En ja, het voelt ook echt als een thuis!”

Toch blijft het stel voorlopig ook in Culemborg wonen omdat ze het hier naar hun zin hebben. “In Servië voelt het alsof ik meer bewegingsvrijheid heb omdat het niet je eigen land is. Maar we leren ook te waarderen wat we hier in Nederland hebben. Het is een stabiel land, er zijn veel kansen en er is een fijn vangnet.” Toch sluiten ze het emigreren niet uit. “Wie weet wat het pensioen ons brengt”, lacht Niek.

Balkan Travel Support

Niek wil mensen helpen om te reizen met vertrouwen en de Balkan te ontdekken zonder stress. Daarom bedacht hij één jaar geleden een uniek concept waarin hij dit kan realiseren. “Ik wil ervoor zorgen dat mensen de juiste informatie krijgen over een gebied. Eigenlijk wil ik de vertrouwensbrug zijn vanaf hier naar de Balkan. Ik ken daar ontzettend veel mensen en weet hoe prachtig de natuur en cultuur is. Dit wil ik graag met elkaar verbinden.”

‘Balkan Travel Support’

Een gepersonaliseerde en zorgeloze reis voor jou organiseren. Dit wordt de taak van Niek in zijn nieuwe bedrijf genaamd ‘Balkan Travel Support’. “Door een intakegesprek te houden, kan ik kijken wat mensen willen en zo een gepersonaliseerd reisplan maken. Het lijkt me bijvoorbeeld ook leuk om mijn klanten te koppelen aan lokale evenementen. En uiteraard mogen mensen zelf dingen onderzoeken en regelen. Ik ben er ook vooral om aan hun zijde te staan.”

Niek hoopt dat hij aan veel mensen kan laten zien hoe bijzonder de Balkan is. “Dit wil ik op een eerlijke en transparante manier overdragen. Het is voor mij succesvol als mensen dit concept begrijpen, een fantastische tijd hebben en een beter beeld van de regio krijgen.” Vanaf deze week is zijn website live en kunnen mensen zich aanmelden voor een gratis webinar op 18 april. Er zijn maar tien plekken: https://www.balkantravelsupport.nl/.

Fleur van Eeuwijk

Fleur van Eeuwijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Carolien Weerstand bij haar kunstenaar op de jeugdafdeling bij de bibliotheek.
Blokken beschilderd voor kunstwerk tijdens Kinderboekenbal Nieuws 8 mei, 15:00
• Bestuurslid van de Stichting Leergeld West Betuwe Anne van Opijnen ontvangt uit handen van de penningmeester van de Soroptimisten de cheque. Zij worden omringd door mede-Soropti.
Cheque voor Stichting Leergeld Westbetuwe Nieuws 8 mei, 12:00
Afbeelding
GroenLinks: Steeds meer inwoners met geldzorgen worden geholpen Nieuws 8 mei, 07:00
Afbeelding
Kom jij ook naar de Techniekdag in Rivierenland? Ingezonden mededeling 7 mei, 20:27
• Wethouder Monique Bettink van de gemeente Buren onthulde de bijzondere wegwijzer 'Vector Point'.
Toespraken en doedelzakmuziek bij lancering Liberationroutes Rivierenland met filmpje en fotoserie 7 mei, 17:00
• Foto ter illustratie.
Fietsen: Fortenroute begint in Culemborg Nieuws 7 mei, 15:00
Afbeelding
ElkWelzijn richt zich op het begeleiden van stagiaires Nieuws 7 mei, 12:00
Afbeelding
Windpeluw van molen Johanna bij Bolderburen is geplaatst Nieuws 7 mei, 07:00