• Uitbundig Shot viert de winst
• Uitbundig Shot viert de winst Foto: Frans Overdijk

Ogenschijnlijk leeg gespeeld Shot wint op mentale veerkracht

Sport 999 keer gelezen

CULEMBORG • De volleyballers van Shot lieten zaterdg weer eens zien hoe goed ze kunnen volleyballen. Het op de tweede plaats staande Delftse Punch werd met een 3-2 nederlaag naar huis gestuurd. Een knappe overwinning van een wisselvallig Shot.

Shot begon zonder de geblesseerde Thijs Verbeek voortvarend, en met stevige servicedruk werd de tegenstander onder druk gezet. Die liet zich niet kennen en antwoordde met snoeiharde aanvallen die Shot maar moeilijk onder controle kreeg. Istvan Tkalecz startte de wedstrijd als libero, hij verving de afwezige Yannick Middelkoop. Tot 20-20 ging het gelijk op, waarna de tegenstander geen vuist meer kon maken en Shot met 25-21 de setwinst opeiste.

Van slag
De Delftse ploeg was geheel van slag en Shot pakte een riante 17-6 voorsprong en leek rustig op de setwinst af te gaan omdat de voorsprong tot 22-15 geconsolideerd kon worden. Punch gaf niet op punt voor punt kropen ze dichterbij tot 23-18. Met een reeks gave services werd Shot vervolgens onder druk gezet, waarbij het teamverband ineens volledig weg leek. Juist waar dat écht nodig was, ontbrak ineens de chemie en verloor Shot de set met 23-25.

Kansloos verlies
Coach Mark Meuleman wisselde na de tweede set de ontdane Bart van Aalst eruit, maar ook dat bracht niet de ommekeer. Al snel moest hij toch weer het veld in omdat Rob Verbeek met een blessure het veld moest verlaten. Shot was nog compleet verbijsterd van de vorige set en verloor kansloos met 10-25.

Shot herpakt zich
De ploeg leek in de daaropvolgende set rijp voor de slachtbank, nadat Punch opnieuw met prima aanvallen op een 1-5 voorsprong kwam. Maar Shot vocht zich terug, met name door servicedruk, de goede blokkering en de sterke buitenaanval. Op 17-17 kwam Shot weer op gelijke hoogte en deed het team waar ze echt goed in zijn: samen knokken, punt voor punt. Ricardo van der Velde speelde een puike partij en daarnaast herpakte van Aalst zich weer. Zo werd de set met 21-25 gewonnen, terwijl Shot nagenoeg de hele set achter had gestaan.

Overtuigende setwinst
De thuisploeg was redelijk leeg gespeeld, terwijl de bank van Punch nog verse spelers had. Maar mentaal was Shot ijzersterk en met passie en vuur werd de vijfde set overtuigend gewonnen met 15-9.