• Verdediger Stan de Heer van Focus'07 in actie.
• Verdediger Stan de Heer van Focus'07 in actie. Foto: Serge Sanramat

Talent én plezier bij Spring Tournament bij Focus’07

Sport 894 keer gelezen

CULEMBORG • Het door FC Utrecht en Focus’07 georganiseerde internationale toernooi voor onder 13-teams stond weer bol van het talent en plezier. “Dit is voor iedereen genieten.”

Beter kon het toernooi niet beginnen voor Stan de Heer. De rechtsback van Focus’07 stoomde in de openingswedstrijd tegen FC Kopenhagen mee op naar voren en rondde de aanval van de thuisclub af met een bekeken schot langs de Deense doelman. De 1-0 bleek uiteindelijk het winnende doelpunt voor de Culemborgers.

Vreugde

Uiteraard tot grote vreugde van de doelpuntenmaker zelf. “Geweldig om op zo’n groot toernooi te scoren”, aldus Stan vlak na het laatste fluitsignaal. “Normaal gesproken blijf ik vooral achterin staan, maar nu zag ik de ruimte om mee naar voren te gaan en kon ik raak schieten, heerlijk!”

Vorig jaar deed hij ook al mee aan het Spring Tournament. Een mooie leerschool, vindt hij. “Door al die grote internationale clubs hebben we meer tegenstand dan in de competitie. Dus leren we bijvoorbeeld om korter op de tegenspelers te zitten en sneller te spelen. Verder is het leuk dat er heel veel mensen komen kijken en dat er een goede sfeer hangt.”

Volle tribune

En dan dus ook nog doeltreffend zijn voor een volle tribune langs het hoofdveld. Toch is dat voor Stan niet het belangrijkste. “Het gaat vooral om het plezier dat we tijdens zo’n mooi toernooi hebben, dat iedereen een leuke dag heeft.”

Daar sluit Vito Wormgoor, assistent bij de talenten van FC Utrecht, zich volledig bij aan. “Plezier moet altijd bovenaan staan, maar op een toernooi draait het natuurlijk ook wel om winnen”, zegt de oud-profvoetballer met een glimlach. 

“Op een toernooi als dit hebben we met ploegen te maken die een andere speelstijl hanteren. In Nederland proberen we alles voetballend op te lossen, maar tegen Club Brugge en Akademia Pogon Szczecin uit Polen merkten we dat zij toch wat fysieker zijn en vaker de lange bal spelen. Daar leren onze spelers alleen maar van. Daarom is het zo mooi dat we als FC Utrecht samen met Focus’07 een toernooi met zo’n sterk deelnemersveld kunnen neerzetten.”

‘Niveau zeer hoog’

Ook de gasten uit het buitenland vermaakten zich prima aan de Prijsseweg. Zo genoot Timonthé Kanfome tussen de wedstrijden door even van het voorzichtige voorjaarszonnetje. “Ik had nog nooit van Culemborg gehoord, maar het is een mooie stad en Focus heeft een fraai complex”, aldus de verdediger van Anderlecht. 

“Het is goed te merken dat het niveau zeer hoog is, want de eerste twee wedstrijden hebben we verloren. Maar het is mooi om ons te kunnen meten met grote talenten uit heel Europa.”

Wellicht dat een enkeling ooit te bewonderen is in – pakweg – de Champions League. Stan de Heer lacht. “Uiteindelijk wil elke speler die hier vandaag aanwezig is profvoetballer worden. Ik blijf erop hopen, haha. Eerst maar genieten van dit soort toernooien.”

Trofee

De spelers van AZ mochten in de stromende regen de trofee in ontvangst nemen, na een mooie finale tegen FC Utrecht. De jeugdige spelers van AZ wonnen de strijd uiteindelijk met 3-1. 

Focus’07 eindigde voor eigen publiek op de zevende plaats na winst op het Poolse Akademia Pogon Szczecin. 

Uitslagen 

De uitslagen in de finalerondes op een rijtje: 1e en 2e plaats: AZ - FC Utrecht 3-1, 3e en 4e plaats: Royal Antwerpen - Club Brugge 1-1 (Club Brugge wint na penaltyreeks met 3-5), 5e en 6e plaats: Anderlecht - Feijenoord 2-1, 7e en 8e plaats: Focus’07 - Akademia Pogon Szczecin 0-0 (Focus’07 wint na penaltyreeks met 5-3), 9e en 10e plaats: Borussia Mönchengladbach - KRC Gent 2-1, 11e en 12e plaats: FC Kopenhagen - Lille OSC 1-2.

De jeugd van AZ heeft zondag in Culemborg het Spring Tournament gewonnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Expositie Kees Schouten: De Wereld Rond Nieuws gisteren
Afbeelding
Nieuwsgierig? Hulpdiensten houden open dag aan de Triosingel Nieuws 2 mei, 15:00
• KEC Choir Academy.
Zelfverzekerd het podium op? Meld je aan voor de Choir Academy Nieuws 2 mei, 12:00
Afbeelding
Dodenherdenking zaterdag 4 mei in Culemborg Nieuws 2 mei, 10:28
• Bezoekers tijdens een eerdere Open Dag in het Odensehuis Culemborg.
Open Dag in het Odensehuis Culemborg Nieuws 2 mei, 07:00
Afbeelding
Pak een batje! Jeugdclinics bij Tafeltennisvereniging Gispen Sport 1 mei, 10:53
• Dieke Niekerk-van Zijl ontving een gouden speld vanwege haar 50-jarige lidmaatschap bij de PvdA.
Fractievoorzitter van de PvdA Yassin Dagdag zet twee Culemborgers in het zonnetje Nieuws 1 mei, 09:17
• Diane Bos is één van de finalisten van Miss Elite Diversity Netherlands 2024.
In badkleding en op hakken? Diane Bos durft het! Nieuws 1 mei, 07:00