Afbeelding
Foto: Aangeleverd
advertorial

Gezond oud worden met Betuwe65Plus Uitzendbureau

Zakelijk 3.248 keer gelezen

Op je oude dag achter de geraniums zitten? Dat is voor veel ouderen eerder een schrik- dan een droombeeld. 

Dankzij uitzendbureau Betuwe65Plus kunnen deze actieve mensen weer aan werk geholpen worden. Hierdoor blijven hun hersenen geactiveerd en zal het verouderingsproces een stuk minder snel gaan. “Het is fijn dat deze doelgroep flexibel kan werken op een plek die goed bij hen past.”

Betuwe65Plus is Herma de Jong (al meer dan 25 jaar werkzaam in de uitzendbranche) als geboren Betuwse, acht jaar geleden begonnen. “Dit uitzendbureau is voor senioren die de AOW-grens hebben bereikt en graag weer wat voor de maatschappij willen betekenen.” 

Herma merkt dat ouderen vaak eerst wat dingen willen doen, zoals het opknappen van een huis of het maken van een (wereld)reis. Toch heerst er na een jaar de behoefte om weer te gaan werken en iets voor de samenleving te betekenen. “Daar haken wij op in met dit regionale bureau.”

Het belang om te blijven werken
De arbeidsparticipatie van 70-plussers neemt al sinds 2018 enorm toe: van 85.000 naar 127.000 mensen. Dit komt deels door de vergrijzing maar vooral ook omdat men langer fit blijft. “Het is fijn om te zien dat de arbeidsparticipatie toeneemt want het is ontzettend belangrijk om vanaf je pensioen te blijven werken.” Je hersenen zullen actief zijn waardoor de rest van je lichaam dat ook zal blijven. “Op die manier word je gezond oud.”

Daarbij hebben deze uitzendkrachten ontzettend veel voordelen. “Het ziekteverzuim is laag omdat ze er zelf voor gekozen hebben om te werken. Ze zijn zeer gemotiveerd en flexibel. Ouderen hebben ook veel verantwoordelijkheidsgevoel, komen op tijd en zijn geen bedreiging voor eventuele vaste medewerkers.” 

En het grote voordeel voor de uitzendkracht? “Dat ze genoeg tijd hebben om alsnog die leuke hobby’s op te pakken.”

Tegengaan van het verouderingsproces
Ouderen die de AOW-leeftijd hebben bereikt of gaan bereiken, kunnen zich aanmelden via de website van Betuwe65Plus waarna Herma een telefonische intake met ze heeft. “Daar vraag ik naar wat ze in het verleden allemaal hebben gedaan en luister ik naar hun motivatie. Aan de hand daarvan probeer ik goed in te schatten met welke opdrachtgever het matcht.” 

Het aanhoren van deze verhalen is volgens haar ontzettend leuk. “Het gaat niet meer om een cv. Je luistert naar hoe mensen in elkaar zitten en wat ze graag willen doen.”

Er komen diverse banen voorbij voor de uitzendkrachten. “Mijn senioren verrichten vooral operationele werkzaamheden. Denk aan het werken in een magazijn/productie afdeling, als vrachtwagenchauffeur of als administrateur. Het ligt echt aan de persoon en wat diegene graag wil.” 

Wel benadrukt Herma dat ze geen concurrent is voor studenten. “Senioren willen namelijk maar een paar uur in de week werken zodat ze ook nog tijd hebben voor hun hobby’s.”

Wil jij ook gezond oud worden? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Betuwe65Plus? Neem dan contact op met Herma via info@betuwe65plus.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Bestuurslid van de Stichting Leergeld West Betuwe Anne van Opijnen ontvangt uit handen van de penningmeester van de Soroptimisten de cheque. Zij worden omringd door mede-Soropti.
Cheque voor Stichting Leergeld Westbetuwe Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks: Steeds meer inwoners met geldzorgen worden geholpen Nieuws 8 mei, 07:00
Afbeelding
Kom jij ook naar de Techniekdag in Rivierenland? Ingezonden mededeling 7 mei, 20:27
• Wethouder Monique Bettink van de gemeente Buren onthulde de bijzondere wegwijzer 'Vector Point'.
Toespraken en doedelzakmuziek bij lancering Liberationroutes Rivierenland met filmpje en fotoserie 7 mei, 17:00
• Foto ter illustratie.
Fietsen: Fortenroute begint in Culemborg Nieuws 7 mei, 15:00
Afbeelding
ElkWelzijn richt zich op het begeleiden van stagiaires Nieuws 7 mei, 12:00
Afbeelding
Windpeluw van molen Johanna bij Bolderburen is geplaatst Nieuws 7 mei, 07:00
Afbeelding
Pim Daniel Uriot van Voorwaarts is opnieuw de plaaggeest van Focus'07 Sport 6 mei, 15:26