Afbeelding
Ingezonden mededeling

Kleding langer mooi houden: 3 tips

Zakelijk 519 keer gelezen

De lente is weer begonnen! Voor veel mensen de hoogste tijd om weer eens de garderobe onder de loep te nemen. De echte dikke truien kunnen al uit de kast en maken plaats voor dunnere stoffen en misschien zelfs al de eerste korte mouwen. Misschien wordt er ook hier en daar alvast geshopt voor wat nieuwe kledingstukken om de lente- en zomergarderobe compleet te maken. Heerlijk weer zo’n frisse en opgeruimde kast. Toch loop je er misschien ook weer elk jaar tegenaan dat veel kleding zonder pardon weggegooid kan worden. Na één seizoen of soms zelfs al halverwege het seizoen. Zonde! Niet alleen voor je portemonnee, maar ook voor de enorme gevolgen voor het milieu. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je dit kunt voorkomen en je kleding langer mooi kunt houden. Wil jij er dus zeker van zijn dat jouw nieuwe kleding van Schulte Herenmode straks echt langer mee zal gaan? Maak dan gebruik van de onderstaande drie tips en bespaar kosten én het milieu. 

1. Kies enkel voor hoogwaardige materialen 

Dit is misschien een open deur, maar we mogen hem niet ongenoemd laten. Door te kiezen voor hoogwaardige materialen, gaan je kleding ook gegarandeerd langer mee. Het is logisch dat je ook krijgt waar je voor hebt betaald. Als je kiest voor goedkope kleding, dan is de kans groot dat je deze slechts één seizoen kan dragen. De materialen zijn gewoon niet sterk genoeg en zullen sneller slijten naarmate ze vaker gedragen worden. Door te kiezen voor hoogwaardige materialen van sterke merken, weet je zeker dat je hier ook echt langer mee kunt doen. Denk maar eens aan de overhemden van Cavallaro Napoli. Je betaalt hier misschien iets meer voor dan in een standaard confectiewinkel, maar het zijn wel overhemden die bijna een leven lang mee kunnen gaan. Investeer daarom nu wat meer en bespaar hiermee op de lange termijn. 

Bijkomend voordeel is dat het productieproces bij hoogwaardige materialen meestal ook milieuvriendelijker is en dat de arbeidsomstandigheden ook beter zijn. Hetgeen tegenwoordig voor veel consumenten (gelukkig!) steeds belangrijker wordt. 

2. Was kleding niet te vaak en pas de wasvoorschriften toe 

Ben jij iemand die kleding na enkele uren dragen al in de was gooit? Dan is het goed om hier in elk geval mee te stoppen. Iedere wasbeurt zorgt namelijk voor slijtage. Dat is niet te voorkomen. Daarom is het goed om kritisch te kijken naar de kleding die je bij de was gooit. Zijn ze wel echt vies geworden? Misschien ruiken ze nog prima en kunnen ze nog gemakkelijk een extra dag worden gedragen. Moet het kledingstuk toch écht gewassen worden? Let dan in elk geval op de wasvoorschriften die op het label worden aangegeven. 

Wil je een kostuum wassen? Laat dit dan altijd door een stomerij doen. 

3. Wissel kleding af 

We hebben allemaal wel van die favoriete kledingstukken die je het liefst elke dag zou willen dragen. Toch is het belangrijk om ook regelmatig af te wisselen. Zo zorg je voor minder slijtage en gaat je gehele garderobe langer mee. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Carolien Weerstand bij haar kunstenaar op de jeugdafdeling bij de bibliotheek.
Blokken beschilderd voor kunstwerk tijdens Kinderboekenbal Nieuws 8 mei, 15:00
• Bestuurslid van de Stichting Leergeld West Betuwe Anne van Opijnen ontvangt uit handen van de penningmeester van de Soroptimisten de cheque. Zij worden omringd door mede-Soropti.
Cheque voor Stichting Leergeld Westbetuwe Nieuws 8 mei, 12:00
Afbeelding
GroenLinks: Steeds meer inwoners met geldzorgen worden geholpen Nieuws 8 mei, 07:00
Afbeelding
Kom jij ook naar de Techniekdag in Rivierenland? Ingezonden mededeling 7 mei, 20:27
• Wethouder Monique Bettink van de gemeente Buren onthulde de bijzondere wegwijzer 'Vector Point'.
Toespraken en doedelzakmuziek bij lancering Liberationroutes Rivierenland met filmpje en fotoserie 7 mei, 17:00
• Foto ter illustratie.
Fietsen: Fortenroute begint in Culemborg Nieuws 7 mei, 15:00
Afbeelding
ElkWelzijn richt zich op het begeleiden van stagiaires Nieuws 7 mei, 12:00
Afbeelding
Windpeluw van molen Johanna bij Bolderburen is geplaatst Nieuws 7 mei, 07:00